Nieuws

LOKAAL: ESSEN GEZELLIGE DRUKTE OP ‘PUUR LOKAAL’

Team Vooruit

Sunday 09

May 2021 15:00

Zondagvoormiddag vond de eerste editie van dit jaar van Puur Lokaal plaats op het Heuvelplein.

 

Helmut Jaspers, schepen van duurzaamheid (Vooruit): “Met dit marktje wil de gemeente Essen biologische, Fairtrade en streekeigen of ‘korte keten’-producten promoten.  Ondanks het wisselvallige weer en de beperkingen door de geldende coronamaatregelen was het er een gezellige drukte en stonden er meer dan 25 standjes. We zijn best tevreden en kijken al uit naar de volgende editie, die plaatsvindt op 13 juni”.

Deze week lanceerde de gemeente Essen samen met enkele buurgemeenten ook de vernieuwde versie van de Ecowijzer.  Dat is een website die alle verkooppunten van lokale, biologische, eerlijke en duurzame producten groepeert.

“Tijdens de coronacrisis hebben velen kennis gemaakt met lokale producten.  Naast de verkooppunten van lokale producten, bevat de ecowijzer ook een overzicht van biologische, eerlijke en duurzame producten. Een handige website dus voor de moderne en bewuste consument !”, aldus schepen Jaspers.

Zin in (h)eerlijke producten van de Wereldwinkel, het aanbod van CoopSaam, verse melk, yoghurt of bio-eitjes rechtstreeks van de boer om de hoek, biologische groenten en fruit van het seizoen, tweedehands speelgoed of honing van de lokale imker? Je vindt het allemaal via www.ecowijzer.be.

 

En, omdat het gisteren World FairTrade Day was, maakten alle bezoekers aan de gemeentelijke Fairtradestand kans op een kleine Fairtrade-attentie. Ook werden de mensen die aan het begin van onze voedselketen staan in de kijker gezet. De boeren hier, maar ook deze veraf die beiden recht hebben op een eerlijke prijs voor hun producten.

 


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden. Een kleine moeite maakt een groot verschil.

Dit vind je misschien ook
interessant