Nieuws

LOKAAL: ESSEN.- UItPAS maakt Essens vrijetijdsaanbod toegankelijker

Team Vooruit

Friday 01

October 2021 08:45

Vanaf 1 oktober kan je ook in Essen een UiTPAS aankopen. Met de vrijetijdspas spaar je punten en ruil je ze in wanneer je deelneemt aan sport-, cultuur- of jeugdactiviteiten. “Met de UiTPAS zullen we al deze activiteiten nog toegankelijker maken. Hiermee komt er dus ook voor cultuur-, sport- en welzijnsactiviteiten een sociaal tarief”, zegt cultuurschepen Helmut Jaspers.

De UiTPAS is persoonlijk en levenslang geldig en kost € 5. Ben je jonger dan 18 jaar? Dan betaal je € 2.  Enkele jaren geleden voerde de gemeente op voorstel van Vooruit al een sociaal tarief in voor jeugdactiviteiten en voor de speelpleinwerking. Dat geldt ook voor de UiTPAS.  Heb je het financieel moeilijk, dan kost de UiTPAS slechts € 1. Daarmee krijg je 80% korting bij deelname aan een activiteit van een UiTPAS-partner. “We hopen zo mensen die het minder breed hebben meer te betrekken bij het vrijetijds- en welzijnsaanbod”, laat Helmut Jaspers weten.

De pas is te koop in het gemeentehuis, de bib, het lokaal dienstencentrum of VVV De Tasberg. Je krijgt in ruil een gadget zoals een mok, winkeltas of paraplu met een ‘Essense touch’.


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant