Nieuws

LOKAAL: ESSEN.- Resultaten enquête rond buurtspeelpleintjes zijn bekend!

Team Vooruit

Monday 27

September 2021 22:18

De gemeente Essen wil de komende jaren heel wat buurtspeelpleintjes verbeteren.  “Door allerlei omstandigheden is er een achterstand opgebouwd in het onderhoud van de vele Essense buurtspeelpleintjes. Een aantal liggen er zelfs wat troosteloos bij en in sommige buurten, zoals bv. de Schilderswijk, ontbreekt er gewoon één,” zegt jeugdschepen Arno Aerden. Hoog tijd dus om daar verandering in te brengen.

Alle buurtspeelpleintjes (een kleine 30-tal) in één keer verbeteren is natuurlijk niet mogelijk. Daarom pakt de gemeente het gefaseerd aan. De buurtspeelpleintjes van de Voorspoed, Hondsberg en het Smeyerspad krijgen in de loop van oktober als eerste nieuwe speeltoestellen.

Om te weten welke speeltoestellen het meest in trek zijn, organiseerde het gemeentebestuur in het begin van de zomer daarom bevragingen bij de buurtbewoners rond de drie buurtspeelpleintjes. De  speeltoestellen die het meest werden gekozen worden in de loop van oktober geplaatst. Op woensdagmiddag 27 oktober worden ze feestelijk ingehuldigd!

Benieuwd welke toestellen er komen? In de Voorspoed kozen de deelnemers voor een duikelrek, een combinatieschommel met nestschommel, een wiebelbrug en een wip. Voor buurtspeelpleintje de Hondsberg werd er gekozen voor de combinatie van een picknicktafel, zitbank, veertoestel en een glijbaan. In het Smeyerspad komt er een heus balanceerparcours, een duikelrek, een veertoestel voor meerdere kinderen én een petanquebaan.

“We zetten bewust in op een participatief traject en laten burgers mee beslissen welke toestellen er moeten komen. Het gemeentebestuur wil trouwens ook inzetten op inclusie, daarom ben ik ook blij dat er bijvoorbeeld een nestschommel bij komt op Heikant. Dat zal ook door kinderen met een beperking kunnen worden gebruikt,” zegt Arno.

De komende jaren gaan we verder met het structureel verbeteren van de buurtspeelpleintjes. Welke als volgende aan de beurt zijn, wordt binnenkort bekendgemaakt. Ook daar zal opnieuw een participatietraject lopen.


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant