Nieuws

Eerste Diftar-ophaling draait in de soep.

Team Vooruit

Friday 16

April 2021 10:37

Op hun Facebookpagina kondigde ILvA begin april met veel omhaal aan, dat ze helemaal klaar waren voor de afvalinzameling in de vorm van gewogen Diftar. “Toch draaide de eerste ophaalronde in Erpe-Mere, op vrijdag 9 april jongstleden, behoorlijk in de soep”, zegt Vooruit-voorzitter Kevin Knockaert.

Heel wat containers werden niet leeggemaakt, ook al reden de ILvA-vrachtwagens over en weer in de straten. Mails naar ILvA blijven vooralsnog onbeantwoord en ook telefonisch krijgen inwoners geen gehoor. Intussen blijven zij wel zitten met een propvolle afvalcontainer! Daarbij geven een heel aantal mensen aan, dat er teveel geld is afgehouden op hun afvalrekening of dat er kosten werden aangerekend, zonder dat ze een container aangeboden hebben. Sowieso blijven de sterk verhoogde kosten een struikelpunt voor veel gezinnen. Sommige mensen betalen ineens dubbel zoveel voor afvalophaling en, in het geval van GFT, zelfs driedubbel. Een bittere pil om te slikken.

“We begrijpen natuurlijk, dat elk nieuw systeem te kampen heeft met kinderziektes”, vervolgt Knockaert, “mede daarom is een open communicatie cruciaal doorheen het gehele overgangsproces, en ook daarna. Dit zorgt voor wederzijds begrip en bevordert het vinden van snelle oplossingen.” Het is belangrijk dat ILvA en/of het gemeentebestuur zo snel mogelijk informeert over wat er juist is misgelopen en hoe/wanneer dit rechtgezet zal worden. In ruil voor een fikse stijging van de afvalverwerkingskosten, mogen de inwoners van Erpe-Mere ook een degelijke dienstverlening verwachten, zelfs/zeker wanneer de zaken fout lopen…


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant