Nieuws

LOKAAL: Een nieuwe bestuursploeg voor Vooruit - regio Noord

Team Vooruit

Sunday 04

April 2021 13:58

Net zoals alle andere Vlaamse afdelingen van sp.a, gaan ook de afdelingen in het noorden van onze provincie voortaan door het leven als beweging Vooruit. Naast de naamswijziging van de lokale afdelingen, wijzigt ook de samenstelling van het regiobestuur.

 

Huidig voorzitter Helmut Jaspers grijpt de vernieuwing aan om de fakkel door de geven aan een bestuursploeg, die bestaat uit Kasper Vanpoucke (Brasschaat – 33), Arno Aerden (Essen – 31), Oskar Seuntjens (Kalmthout – 22) en Stephanie Vanden Eede (Schoten – 28).

“Onder impuls van nationaal voorzitter Conner Rousseau veranderde sp.a haar naam in Vooruit. De bedoeling is om de partij te verbreden tot een open beweging, waar alle progressieven hun plaats moeten kunnen vinden”, verduidelijkt Stephanie Vanden Eede. Hét moment om de voorzittershamer door te geven Huidig voorzitter Helmut Jaspers (57) vond dit dan ook hét moment om de voorzittershamer door te geven aan de volgende generatie. Een uitdaging die het viertal collegiaal zullen opnemen.

“We zijn blij dat deze opdracht ons te beurt valt”, zegt Arno Aerden, tevens schepen in de gemeente Essen. “Als nieuwe bestuursploeg willen we, samen met de verschillende ‘Vooruit-afdelingen’, er alles aan doen om de beweging alle kansen te geven en heel wat nieuwe en jonge mensen aantrekken. Om zo de gemeentes in onze regio een mooie toekomst te garanderen waar iedereen aan bod komt, waar niemand wordt vergeten. Waar we met andere woorden met z’n allen ‘Vooruit’ gaan”.

Onderwerpen die gemeentegrenzen overstijgen “Als nieuwe bestuursploeg willen we vooral inzetten op onderwerpen die de gemeentegrenzen overstijgen, zoals betaalbaar wonen en mobiliteit”, vult Kasper Vanpoucke, gemeenteraadslid in Brasschaat, aan. “Bovendien trekt de beweging ook opvallend meer jongeren aan, het zal dus ook een taak voor ons zijn om al deze jongeren uit de regio op te vangen en een stem te geven”, besluit Oskar Seuntjens.

“Ik heb er alle vertrouwen in Helmut Jaspers stopt dus als voorzitter, maar blijft uiteraard actief binnen de regio én als schepen in de gemeente Essen: “Om de overgang van partij naar beweging alle kracht bij te zetten, vond ik dat dit hét uitgelezen moment was om de fakkel door te geven aan de volgende generatie. Ik ben dan ook verheugd dat vier jonge mensen deze boeiende uitdaging wil aangaan. Ik heb er alle vertrouwen in, ze zullen ons niet teleurstellen."


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant