Nieuws

LOKAAL: Gent - Buurt van Martelaarslaan krijgt nieuwe ‘pluktuin’

Team Vooruit

Wednesday 14

April 2021 11:58

Centraal op de scholencampus in de Gentse Offerlaan wordt op dit moment een heuse pluktuin aangelegd.

Astrid De Bruycker, schepen van Openbaar Groen en Participatie, kijkt al uit naar de ‘eigen kweek’. “Er komen fruitbomen, een kruidenplateau, een moestuin, een pergola met klimmers zoals een druivelaar en klimgroenten zoals augurk. In coronatijden is meer dan ooit duidelijk hoe belangrijk groen is als gemeenschappelijke tuin in de stad. We zoeken dan ook voortdurend naar plekken om open te stellen. Ik ben blij deze dichtbevolkte buurt zowel een pluktuin te kunnen geven om samen te tuinieren, als een rustige stilteplek om te genieten. Dit zal de buurtbewoners ongetwijfeld dichter bij mekaar brengen.”

Ook herdenkingsoord opnieuw open

De pluktuin pas in een groot plan voor de scholencampus en haar omgeving. Verschillende schoolgebouwen worden vernieuwd en er komt een nieuwbouw. Centraal komt een grote campustuin en de Spectrumtuin wordt opgeknapt. Beide tuinen worden na de schooluren ook opengesteld voor de buurt. Er komt bovendien een groene verbinding tussen de campus en de Watersportbaan, en veilige wandel- en fietsverbindingen van de Martelaarslaan via de scholencampus naar de Leie.

Ook het herdenkingsoord in de Offerlaan, op de plek waar verzetslieden tijdens WOI geëxecuteerd werden, opent opnieuw de deuren. Na een proefproject vorig jaar is de luwteplek open voor de buurt tijdens de weekends en de schoolvakanties, telkens van 9 tot 20 uur.

Gentenaars kunnen de plannen nu al ontdekken tijdens een buitenexpo die hen meeneemt op een wandeling op en rond de campus. Alle info vind je op de website van de Stad Gent

Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant