Nieuws

LOKAAL: Halle: Burgemeester Marc Snoeck legt dossier van snelweg A8 opnieuw op tafel

Team Vooruit

Wednesday 14

July 2021 11:17

Burgemeester Marc Snoeck (Vooruit) heeft op de 11 juliviering in Halle  de Vlaamse overheid opnieuw opgeroepen om de snelweg A8 in Halle te ondertunnelen. Jaren geleden werd dat beloofd, maar de budgetten werden nadien geschrapt.

 

 

Op het Oudstrijdersplein, tijdens het feest van de Vlaamse Gemeenschap, sprak burgemeester Marc Snoeck de mensen toe. Als afsluiter van zijn toespraak zette hij opnieuw een dossier op de agenda dat al jaren in Halle op tafel ligt.

“Als belangrijke maar spijtig genoeg nog steeds niet erkende centrumstad ten zuiden van Brussel, waren wij heel hoopvol gestemd wanneer wij vernamen dat de Vlaamse regering in haar beleidsverklaring de aanzet voor de ondertunneling van de A8 en N203 had ingeschreven”, zei de burgemeester. “Dit is immers één van de meest cruciale dossiers om het verkeersknelpunt in onze stad mee te helpen ontwarren. Nog niet zo lang geleden hebben wij echter toevallig, ""in stoemelings" vernomen dat de bijhorende kredieten hiervoor geschrapt werden. Dit was een zware domper op de hoop die wij al lang koesteren en vele Hallenaren met ons. Ik zou dus graag in naam van het volledige stadsbestuur vragen om onze oproep, die ik in 2019 heb uitgesproken in mijn eerste 11-juli-toespraak als burgemeester,  deze kredieten opnieuw in te schrijven en een doorstart te maken met dit dossier dat van essentieel belang is om een goede doorstroming van het verkeer in onze stad te verzekeren.”

Destijds waren de plannen zo goed als klaar om de A8 te ondertunnelen, maar toenmalig minister van Openbare Werken en Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) oordeelde later dat het kostenplaatje veel te hoog was. Daarom werd een alternatief plan uitgewerkt met onder andere voetgangers- en fietsersbruggen langs de kruispunten van de A8. Binnenkort wordt de eerste constructie opgebouwd, die beloofd werd klaar te zijn in juni laatsleden, maar het is dus duidelijk dat Halle nog steeds liever de snelweg onder de grond ziet liggen dan de projecten die nu op stapel staan.

 


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant