Nieuws

LOKAAL: Burgemeester Marc Snoeck aangenaam verrast met plannen A8

Team Vooruit

Wednesday 29

September 2021 11:56

En plots is de ondertunneling van de A8 in Halle dichterbij dan ooit. In de Septemberverklaring van de Vlaamse regering werd geld voor dit project voorzien. "Ook al gaat het niet om een volledige ondertunneling, toch zijn we als Hals stadsbestuur bijzonder tevreden" zegt burgemeester Marc Snoeck (VOORUIT).

 

 

Concreet mikt men in Halle met een ondertunneling op minder files, een vlottere doorstroming richting Ring en minder sluipverkeer in Halle zelf. Een tunnel moet de leefbaarheid en de bereikbaarheid van Sint-Rochus, Essenbeek en Rodenem verbeteren. Hoe de tunnel er concreet zal uitzien, wordt nu verder met de stad Halle bekeken. Ook een tijdsschema is er nog niet.

Burgemeester Snoeck reageerde bijzonder tevreden met de versnelde aanpak van de A8. “Even leek het er op dat alles op de lange baan was geschoven maar nu komt er plots terug schot in de zaak. Voor de leefbaarheid van Halle is dit een zeer goede zaak. Na een tunnel voor de Nijvelsesteenweg en de Halleweg hopen we ook voor Rodenem tot een goede oplossing te komen”, zegt de burgemeester.

 

 

(Bron Ingrid Depraetere, Nieuwsblad)


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant