Nieuws

LOKAAL: Blankenberge: en nu Vooruit!

Team Vooruit

Wednesday 18

August 2021 08:28

Eindelijk is er een einde gekomen aan de maandenlange impasse in onze badstad. De leden van Vooruit hebben op hun algemene vergadering van zondag 15 augustus 2021 unaniem hun goedkeuring gegeven om samen met Open VLD een nieuwe meerderheid te vormen. In deze nieuwe meerderheid zal Vooruit 3 schepenen afvaardigen.

Het is bekend dat de politieke situatie het afgelopen halfjaar in Blankenberge helemaal vastzat. De complete onbestuurbaarheid dreigde. Het nieuwe decreet maakt het echter mogelijk om, tijdens de lopende legislatuur, een nieuwe meerderheid samen te stellen. Voorzitter Patrick De Meulenaere: “Onze leden hebben dan ook aan de Vooruit-fractie de opdracht gegeven om een constructieve motie van wantrouwen in te dienen. Op die manier krijgt de nieuwe meerderheid alle kansen om het beleid in Blankenberge weer op de toekomst te richten.”

De huidige Vooruit-schepenen Jurgen Content en Annie De Pauw krijgen het gezelschap van Patrick De Meulenaere. Deze laatste wordt als voorzitter van de gemeenteraad opgevolgd door Anneke Crevits. Hiermee wordt de volgorde van de verkiezingsuitslag van 2018 strikt gerespecteerd.

Op de gemeenteraad van 25 augustus zal ook Patrick Dobbelaere zijn intrede doen: hij vervangt Steven Arents die verhuisd is, en daarom niet langer kan zetelen.

Met de duidelijke keuze voor de nieuwe meerderheid neemt Vooruit zijn verantwoordelijkheid. Vooruit benadrukt dat zij garant staat voor een sociaal verantwoord beleid. Patrick De Meulenaere: “Laat ons duidelijk zijn: de noden van gezinnen, alleenstaanden en gepensioneerden in onze stad zijn onze leidraad. Blankenberge staat in deze post-coronaperiode voor uiterst belangrijke uitdagingen, op economisch-toeristisch en sociaal vlak. De nieuwe bestuursploeg zal dan ook het vertrouwen van de voltallige Vooruit-fractie krijgen. De nieuwe meerderheid zal zich voor de volle honderd procent kunnen concentreren op die uitdagingen en Blankenberge en zijn inwoners het bestuur geven dat ze verdienen. Blankenberge moet weer Vooruit!”

-- Info: Patrick De Meulenaere 0476 444 416

Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant