Nieuws

LOKAAL: Bierbeek - Het OCMW is er voor jou

Team Vooruit

Monday 06

September 2021 11:04

Met problemen klein en groot kan je altijd bij het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn (OCMW) terecht. Voor je sociale gezondheid is het belangrijk om kleine probleempjes aan te pakken voordat er een neerwaartse spiraal in gang gezet wordt die moeilijker te doorbreken valt.  We merken echter dat de stap naar het OCMW heel groot blijft.

 

Hoeft het na deze crisis nog gezegd dat we veel niet zelf in de hand hebben? Het kan dus niet genoeg benadrukt worden dat hulp vragen geen schande is. Integendeel: het vraagt net veel moed!

Het OCMW kan op veel gebieden helpen: bij het invullen van papierwerk, bij problemen met de energie-of waterfactuur, bij het beheer van je budget, bij de zoektocht naar werk of naar een degelijke betaalbare woning.  Er is ook een uitgebreid aanbod van thuisdiensten voor onze inwoners die ondersteuning nodig hebben. Ook wordt dringende (financiële) steun gegeven in noodsituaties, er worden voorschotten gegeven op bijvoorbeeld een ziekte-of werkloosheidsuitkering en het OCMW kan een lager tarief voor kinderopvang bij een financiëel moeilijke situatie toekennen. Via het OCMW kan je ook directe materiële hulp krijgen zoals betaalbare voeding bij de sociale kruidenier Savooi en kinderspullen door een samenwerking met Kirikou.  Als het OCMW zelf niet kan helpen wordt uitgezocht waar je met je vraag wel terecht kan.

Bij Vooruit zien we elke steun van het OCMW als een investering in mensen en in de toekomst. Hoe minder iemand bezig is met 'hoe haal ik het einde van de maand?' of andere negatieve beslommeringen, hoe meer hij/zij bezig kan zijn met zijn of haar vooruitgang! 

Heb je een vraag voor het OCMW? Aarzel niet om ze te stellen

 

(contact: Speelpleinstraat 8,Bierbeek of 016 46 10 74).


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant