Nieuws

LOKAAL: Toekomst van voetbalkantine SK Deurne in gedrang?

Team Vooruit

Friday 23

April 2021 20:54

In de gemeenteraadszitting van februari 2021 keurde de Diestse Vooruit-fractie de lastvoorwaarden en gunningswijze, voor de aanstelling van een technisch trajectbegeleider voor de herinrichting van de site SOK te Deurne, mee goed. Omdat het een dergelijk complex herinrichtingsplan is, vindt het stadsbestuur zowel juridische als technische bijstand wenselijk. Binnen dit inrichtingsplan in Deurne vallen ook de voetbalterreinen en -kantine van SK Deurne.

 

‘Op vlak van het efficiënt gebruik van de ruimte van de SOK-site, hebben enkele deskundigen en creatieve leden van SK Deurne de koppen bij elkaar gestoken. Zo kwamen ze o.a. tot een andere positionering van het A en B voetbalterrein. Men vreest immers dat wanneer de voetbalterreinen niet of beperkt bespeelbaar zijn tijdens de werken, dat ze hun spelers wel eens zouden kunnen verliezen aan voetbalclubs in de omgeving. Dat zou nefast zijn voor de toekomst van SK Deurne, ‘ zegt de Diestse Vooruit voorzitter, Carina Jankowski, die ook gemeenteraadslid is en zelf in Deurne woont.

‘Daarnaast hebben ze ook een interessant en kostenbesparend ontwerp opgemaakt om hun kantine, die een absolute en onmisbare meerwaarde betekent voor hun club, op te waarderen. Een voetbalkantine is immers het kloppend hart van een club en dat is voor SK Deurne zeker niet anders. Het is de plaats waar jong en oud vóór, tijdens en na de verschillende matchen samenkomt. Het is de plaats waar jaarlijkse evenementen worden georganiseerd en waar de typische voetbalsfeer hangt. Allemaal functies die naast gezelligheid en functionaliteit natuurlijk ook de nodige inkomsten genereren,’ zegt Jankowski. Daarnaast hebben heel wat vrijwilligers in deze coronatijden ook al hard gewerkt en werden de kleedkamers verbeterd.

Om deze ondernemende SK Deurne-leden te ondersteunen, zal raadslid Jankowski tijdens de gemeenteraad van 26 april peilen naar de beoogde doelen van het Diestse stadsbestuur wat SK Deurne betreft. Want de geruchten doen de ronde dat er in de nieuwe plannen geen voetbalkantine meer voorzien is op de site.

Jankowski hoopt samen met iedereen die op welke manier ook betrokken is bij de lokale voetbalclub dat er gesprekken zullen volgen met het bestuur, waarin geluisterd wordt naar de ideeën, die niet enkel creatief en logisch zijn, maar ook nog eens kostenbesparend. ‘ Ik hoop van harte dat er nog ruimte is voor overleg, participatie en inspraak om de inrichtingsplannen aan te passen. Er zijn zoveel inwoners in Deurne rechtstreeks en onrechtstreeks betrokken bij SK Deurne. Bijna iedere inwoner hier heeft op één of ander manier wel een link met de voetbal. Die mag je toch zomaar niet uitsluiten en een rode kaart geven,’ sluit Carina af.

 

Meer info en contact:

Carina Jankowski, voorzitter en raadslid Vooruit Diest, 0497/78 95 50


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant