Nieuws

LOKAAL: Minder brol bij onze (glas)bol

Helmut Jaspers

Bediende

Friday 13

January 2023 15:38

Sluikstort rond glasbollen is en blijft ondanks alle maatregelen een probleem.

In het najaar 2022 organiseerden Igean in samenwerking met de gemeente de tekenwedstrijd Minder brol bij onze (glas)bol.   Daarmee daagden we creatieve leerlingen van de Essense scholen uit om hun eigen glasbol te ontwerpen.

“De wedstrijd moet de betrokkenheid van inwoners verhogen om het glas correct aan te bieden op de glasbolsites enerzijds, maar ook de netheid op en rond de sites verbeteren”, zegt schepen van leefmilieu Helmut Jaspers (Vooruit).

We kregen van heel wat scholen tekeningen binnen. Uit alle tekeningen die binnen kwamen koos een deskundige jury een top 3.  Daarop kreeg eenieder de kans om uit eindelijk hun favoriete tekening te kiezen.  Familie, klasgenootjes, verre buren, kennissen,… er werd massaal gestemd!

Uiteindelijk kwam de tekening van Pim uit klas 6A van Wigo als favoriete winnaar uit de bus.

Zijn tekening wordt gedrukt op drie glasbollen. Aan het Struisven (Wildert), in de wijk Statie (parochiecentrum) en aan de Vossenboslaan zullen binnenkort de gewrapte glasbollen in het straatbeeld opduiken.

Glasbollen ondergronds brengen

Helmut Jaspers: “Intussen werken we ook verder om op termijn alle glasbollen ondergronds te brengen.  Zo worden nu de glasbollen aan de stationsparking in de Handelsstraat en op het Sint-Jansplein ondergronds gebracht.  Dit verbetert niet alleen het straatbeeld, maar de ervaring leert dat het ondergronds brengen van glasbollen ook aanleiding geeft tot minder sluikstort”.


Ga naar Helmut Jaspers
Over de Auteur

Helmut Jaspers

Bediende

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant