Nieuws

Minder auto's voor een veilige stad

Team Vooruit

Tuesday 21

September 2021 19:55

‘De stad is pas veilig als ouders en grootouders weten dat hun kinderen en kleinkinderen zich veilig kunnen verplaatsen. Er moeten daarom minder auto’s rondrijden in Antwerpen.’ Dat zei fractieleider Hicham El Mzairh (Vooruit) in de gemeenteraad van september. Aanleiding voor het debat was de tragische dood van twee kinderen bij een verkeersongeval in de Lange Leemstraat. ‘Twee kinderen zijn gestorven in het verkeer; een gezin is voor het leven getekend, een chauffeur voor altijd getraumatiseerd. Dit verschrikkelijke verlies treft het hart van onze stad’, zei Hicham nog.

Het raadslid benadrukte dat er veel positieve dingen in de stad gebeuren. ‘Nooit waren er zoveel woonerven en fietsstraten. Nooit waren er zoveel conflictvrije kruispunten. Maar dat betekent niet dat de verkeersconflicten van de baan zijn.’ De fractievoorzitter van Vooruit riep de Antwerpse schepen van Mobiliteit op om zijn verantwoordelijkheid te nemen. ‘Beste schepen, u moet buurt per buurt radicaal kiezen voor de meest leefbare verkeerssituatie. U hebt alles in handen om daarvoor te zorgen. We rekenen op u.’

Diezelfde avond pleitte Vooruit ook in de districtsraad van Antwerpen voor meer verkeersleefbaarheid. Sascha Luyckx (Vooruit) slaagde erin om vanuit de oppositie de motie van meerderheidspartij Groen aan te passen. Het district vroeg om zoveel mogelijk conflictvrije kruispunten. Vooruit wilde alleen conflictvrije kruispunten als ook de wijkcirculatie en de leefbaarheid gegarandeerd waren. De meerderheidspartijen volgden Vooruit daarin. En zo zette het district extra druk op het stadsbestuur om echt werk te maken van veilige straten.

Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant