Nieuws

LOKAAL: Mia Smets

Vooruit Boutersem

Saturday 23

April 2022 14:21

Bestuurslid in de kijker!

Dit keer geen nieuw bloed, maar een vat vol ervaring: Mia Smets

Mia woont in Butsel en heeft de socialistische waarden en normen met de paplepel meegekregen én doorgegeven aan de volgende generatie. Bewijs daarvan is haar zoon Glenn, die als voorzitter van Vooruit Boutersem ook geen onbekende is!

Haar zoon mag dan al even het huis uit zijn, onze Mia heeft nog steeds een sterk moederhart. Ze staat altijd klaar met goede raad binnen de partij en is een superlieve omie voor haar 2 kleinkinderen. Zowel binnen als buiten de politiek kennen we haar als een echte volksmens, want onder de mensen is ze helemaal in haar element.

In de vorige legislatuur als schepen, nam ze de portefeuilles Burgerzaken en Lokale Economie op zich. Op beide vlakken met glans geslaagd! Voor de lokale Middenstand riep ze bv. de gemeentelijke cadeaucheques voor lokale handelaars in het leven, die mensen motiveren om meer lokaal te kopen. Ze zette ook de jaarlijkse dag van de zelfstandige op poten, een interessant netwerkmoment voor de middenstand. Dit evenement wordt ook nu nog jaarlijks verdergezet, althans mits corona het toelaat. Tot slot bracht Mia terug een wekelijkse markt naar Boutersem, die nog steeds elke maandag doorgaat, en zorgde ze op advies van de ALEB (adviesraad lokale economie) voor het verplaatsbare infobord aan het Cultureel Centrum.

Ook via haar carrière op één van de ministerskabinetten is Mia nauw verbonden met het politieke landschap. Al mag ze stilaan beginnen uitkijken naar haar pensioen, lokaal zet ze zich nog steeds vol overgave in voor iedereen die het nodig heeft. Haar zetel in het Bijzonder Comité voor Sociale Diensten (vroeger de OCMW-raad) is dan ook op haar lijf geschreven.

Heb je een vraag voor Mia, of ben je/ken je iemand die het momenteel sociaal of financieel moeilijk heeft? Dan mag je haar altijd even bellen, discretie verzekerd.
Je kan haar bereiken via 0479 55 38 11 en ze zal met veel liefde doen wat ze kan!

Over de Auteur

Vooruit Boutersem

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant