Nieuws

LOKAAL: Mensen zoveel mogelijk met de fiets of te voet doen winkelen

Vooruit Lokaal

Friday 03

May 2024 17:08

Gemeente Essen en Unizo Essen geven startschot van ‘Gerinkel naar de Winkel’ campagne.

Van 4 mei tot en met 30 juni 2024 stimuleren Gemeente Essen en Unizo Essen winkeliers om hun inkopen met de fiets of te voet te doen. Door stempels te sparen maken mensen kans op mooie prijzen.

Schepen van Leefmilieu Helmut Jaspers (Vooruit) en Jiri Weyts van Unizo geven het startschot van de campagne op het nieuwe adres van broodjeszaak Step 2 aan de Stationsstraat 107.

Schepen Helmut Jaspers: De fiets is het beste vervoersmiddel om aankopen te doen bij winkels in de buurt. Het is beter voor het milieu, je eigen gezondheid en het bespaart je tijd en geld. Je wacht niet in de file, je tankt geen dure brandstof en je bent niet op zoek naar een parkeerplaats”.

Met de Gerinkel naar de Winkel campagne willen Gemeente Essen en Unizo Essen inzetten op de leefbaarheid van Essen.

“Unizo Essen ondersteunt deze actie omdat lokaal winkelen zuurstof pompt in onze lokale bedrijven en de sociale contacten doet floreren. Winkelhieren te voet of met de fiets is goed voor iedereen”, vertelt Jiri. 

Afvalarm winkelen

De campagne zet extra in op afvalarm winkelen. Schepen van Leefmilieu Helmut Jaspers legt uit: “We stimuleren Essenaren om eigen verpakkingen mee te nemen naar de winkel. Denk aan een herbruikbare tas, potjes voor charcuterie of zakjes voor groenten of brood.”

Zaken waar mensen met hun eigen verpakking terecht kunnen, herken je aan de affiche. Bij het gebruik van eigen verpakkingsmateriaal, krijgen winkeliers een extra stempel. In het prijzenpakket zitten trouwens heel wat prijzen om afvalvrij te blijven winkelen na de campagne. 

Ook in Kalmthout, Stabroek en Wuustwezel
De campagne gaat over de gemeentegrenzen heen, want ook in Kalmthout, Stabroek en Wuustwezel kun je stempels sparen. De volle spaarkaart geef je af bij een van de deelnemende handelaars. De lijst met Essense handelaars vind je op www.essen.be/gerinkel.


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant