Nieuws

LOKAAL: Melle - OCMW-assistentiewoningen Kleine Havertuin

Team Vooruit

Saturday 15

May 2021 09:18

Tijdens de raadszitting van april werden de aanpassingen van het toewijsreglement en de opnameovereenkomst en de interne werkingsnota van de assistentiewoningen De Kleine Havertuin besproken. Deze teksten bevatten samen 21 blz en werden sinds de opening van de assistentiewoningen in 1995 niet herzien. Omdat de indexatie van de dagprijs tussen 1995 en 2021 slechts één keer (in 2011) gebeurde, gaf ook dit stof tot discussie. We vonden het dus een goed moment om onze visie op het Melse opnamebeleid te laten horen en te verwerken.

 

Onze fractie had in het bijzonder ernstige bedenkingen bij het feit dat er een taalkenniscriterium toelaat werd ingevoerd bij de inschrijving en dat het puntensysteem van de toewijscriteria toelaten dat een hulpbehoevende persoon van buiten Melle met voorrang kan worden opgenomen terwijl er hulpbehoevende Mellenaars op de lijst staan.

Niet Mellenaar

  • 65j gepensioneerde niet Mellenaar met zus (familie in tweede graad) in Melle - 10 ptn
  • huurwoning - 15 ptn
  • opzegging huurcontract met minder dan drie maanden opzegtermijn - 10 ptn

Totaal: 35 ptn

 

Mellenaar

  • 65j gepensioneerde Mellenaar - 30 ptn
  • Eigendom - 0 ptn

Totaal: 30 ptn

 

Op basis van het puntsysteem en in deze situatie krijgt een hulpbehoevende persoon zonder affiniteit met Melle voorrang op een hulpbehoevende Mellenaar. Vooruit Melle deed suggesties om enkele "scheve situaties" recht te trekken. Interesse in de ganse bespreking? Beluister deze hier.


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant