Nieuws

LOKAAL: Meer dan 60 activiteiten voor Leuvense senioren tijdens Seniorenmaand

Team Vooruit

Monday 11

October 2021 16:10

Ruim 20% van de Leuvenaars is zestig jaar of ouder. Ongeveer een op zes is 65+. Deze senioren vormen een dynamische groep die steeds actiever wordt. Je vindt hen op sportvelden, ze zijn vaak de draaiende motor in verenigingen en  ze nemen enthousiast deel aan het bruisende culturele leven van onze stad. In november staat hun agenda nog iets voller: dan is het immers weer Seniorenmaand.  

“November is dé seniorenmaand in Leuven”, steekt schepen van senioren Denise Vandevoort van wal. “Dit jaar misschien nog meer dan anders. Want na de lange coronaperiode was het echt wel tijd voor een warm weerzien. Tijdens de Seniorenmaand kunnen Leuvense senioren niet alleen terug samenzijn met vrienden en vriendinnen, maar ook nieuwe mensen leren kennen en een heerlijke novembermaand beleven."

Voor ieder wat wils
Tijdens de Seniorenmaand biedt de stad samen met verschillende partners een uitgebreid en gevarieerd programma aan. Leuvense senioren kunnen zo kiezen uit een brede waaier van ruim 60 activiteiten over zeer uiteenlopende thema’s. Sommige zaken worden meerdere keren georganiseerd. Zo krijgt iedereen de kans om deel te nemen. De meeste activiteiten zijn gratis. Voor sommige moet je wel inschrijven.

“Ik ben erg onder de indruk van het programma”, vervolgt Denise Vandevoort. “Er is werkelijk voor ieder wat wils. Zo zijn er filmvoorstellingen, rondleidingen in  M Leuven en de seniorenmatinee. Maar er is ook bingo, een praatcafé over mantelzorg, een opendeurdag in de lokale dienstencentra en een feestmenu met muziekoptreden. Je bent weer helemaal bij na een initiatie WhatsApp of een bezoek aan een digi-café. En je kan je spieren losgooien tijdens een yogasessie of je creatief talent aanboren in een schilderatelier. Kortom, je krijgt de kans niet om je te vervelen in november!”

Cécile Van Hoecke is als voorzitter van de seniorenraad actief betrokken bij de Seniorenmaand. "Dit is een belangrijke maand voor de Leuvense senioren. Ze kunnen (terug) kennismaken met heel wat Leuvense organisaties en hun uitgebreide aanbod  ontdekken. Vanuit de seniorenraad ondersteunen wij al deze organisaties en stimuleren hen om activiteiten te organiseren."

Programmabrochure
Je kan de programmabrochure bestellen via [email protected] of 016 27 26 18. Deze wordt opgestuurd met de post. Of je kan de brochure gratis afhalen in het stadskantoor en bij alle deelnemende locaties. Het volledige programma vind je ook online op www.leuven.be/seniorenmaand.


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant