Nieuws

LOKAAL: Vooruit zoekt 500 ideeën voor het oude gasthuis

Thursday 03

February 2022 11:00

Nu de stad Mechelen het oud Gasthuis opnieuw in handen zal krijgen, wil Vooruit Mechelen alle Mechelaars mee laten beslissen over de toekomst van dit gebouw. Daarom gaat Mechelse afdeling van Vooruit de komende maanden de Mechelaars bevragen over hun ideeën, plannen en dromen voor dit historische gebouw. “Onze ambitie is om 500 ideeën voor het oud Gasthuis te verzamelen. Deze 500 ideeën vormen de basis voor een breed inspraaktraject waarbij alle Mechelaars hun stem zullen kunnen laten horen en we samen tot uiteindelijk 5 grote voorstellen willen komen die we aan het stadsbestuur zullen voorleggen. Nu het oud Gasthuis terug in handen van de Mechelaars komt, is het aan de Mechelaars om te beslissen wat er best mee gebeurt,” zo stelt Thijs Verbeurgt, fractieleider van Vooruit.

Het oud Gasthuis in de Keizerstraat staat al jaren te verkommeren en na 10 jaar komt het eindelijk terug in handen van de stad Mechelen. De bevoegde schepen liet zich al ontvallen dat het de bedoeling is om het te ‘vermarkten’ maar Vooruit wil dat de Mechelaar eerst de kans krijgt om zich uit te spreken over de toekomst van dit gebouw. “Dit is een unieke kans om in het hart van onze stad een plek van, voor en door de Mechelaars te creëren. Als Vooruit willen wij die kans grijpen en het lot van het oud Gasthuis in de handen van de Mechelaars leggen”, aldus Thijs Verbeurgt. Daarom gaat Vooruit de komende weken en maanden op zoek naar 500 ideeën voor het oud Gasthuis. Elke Mechelaar kan zijn of haar idee hier insturen.

Zaterdag trapte de afdeling haar ideeënzoektocht af met een flyeractie aan het oud Gasthuis. Voorbij wandelende Mechelaars werden er aangesproken en uitgedaagd om mee na te denken over hun voorstel voor het gebouw. “Op korte tijd verzamelden we al tientallen ideeën, gaande van betaalbaar wonen, tot een school of een plek voor jong en oud… Het is duidelijk de Mechelaar vol ideeën zit voor dit historische gebouw. Met die ideeën willen wij vervolgens aan de slag gaan,” stelt Seppe Vriens, bestuurslid van Vooruit.

 

 

Van 500 naar 5 op een Ideeënforum

Het doel van Vooruit is om de komende maanden alle ideeën te bundelen en mensen samen te brengen om die verder uit te werken. Tijdens een “Ideeënforum” op 22 maart in Het Predikheren krijgt iedereen de kans om zijn of haar idee voor te stellen en wil Vooruit uiteindelijk tot 5 grote voorstellen komen die vervolgens aan het stadsbestuur zullen overmaakt worden. “Wij willen niet alleen ideeën verzamelen, we willen Mechelaars vooral samen laten nadenken over de toekomst van dit gebouw en bij uitbreiding de toekomst van onze stad: wat hebben we nodig, wat heeft de buurt nodig, wat past in dat gebouw? Over al die vragen zullen de Mechelaars zich kunnen buigen,” zo besluit Thijs Verbeurgt. 

Inschrijven voor het ideeënforum kan hier.


Ga naar
Over de Auteur

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant