Nieuws

LOKAAL: Maxim Veys wordt kopman Vooruit voor gemeenteraadsverkiezingen

Vooruit Kortrijk

Tuesday 06

February 2024 13:47

Tijdens een druk bijgewoonde nieuwjaarsreceptie (3 feb.) van Vooruit in Kortrijk heeft schepen Philippe De Coene bekend gemaakt dat het jonge parlementslid Maxim Veys de nieuwe kopman wordt voor de gemeenteraadsverkiezingen. De Coene, die de lokale lijst vier keer aanvoerde, vindt het tijd voor vernieuwing:

'Maxim Veys heeft veel talent, is authentiek en werkt als geen ander. Onze partij kan in de toekomst niet beter geleid worden'.

Philippe De Coene steunt vernieuwde lijst vanop prominente plaats.

 

Maxim Veys (36) werd in 2019 door de afdeling Kortrijk vooruit geschoven als nieuwe volksvertegenwoordiger en maakte intussen in het Vlaams Parlement naam door zijn harde werk voor onder meer betaalbaar en deftig wonen voor brede lagen van de Vlaamse bevolking. In 2018 werd hij ook rechtstreeks verkozen in de Kortrijkse gemeenteraad waardoor hij ook de Kortrijkse dossiers goed kent en opvolgt.

De aanduiding van Maxim Veys betekent niet dat Philippe De Coene geen belangrijke rol krijgt bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Maxim Veys: 'Zowel bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen als in de meest recente stedenpeiling van een Vlaamse krant bleek dat Philippe De Coene de tweede populairste politicus van Kortrijk is. Niet toevallig is hij door Vooruit nationaal gevraagd om de Europese lijst te duwen. Op onze Kortrijkse lijst zal hij een prominente plaats krijgen.'

De voorbije jaren kwam heel wat talent uit Kortrijk boven bij Vooruit: Maxim Veys, gemeenteraadslid Nawal Maghroud, gemeenteraadslid Tine Soens die fractiesecretaris is in het Vlaams Parlement, de schepenen Axel Weydts en Bert Herrewyn, Billy Buyse die woordvoerder is bij minister Frank Vandenbroucke.

Kortrijk is ook sterk vertegenwoordigd bij de komende parlementsverkiezingen met Nawal Maghroud en Maxim Veys als verkiesbare kandidaten voor het Vlaams Parlement, Axel Weydts als 1ste opvolger voor de Kamer en Philippe De Coene als lijstduwer effectief voor Europa en Joost Bonte als lijstduwer plaatsvervangers voor Europa.

Vooruit Kortrijk werkt intussen zowel aan een sterke lijst, met ook veel onafhankelijke kandidaten, als aan een vernieuwend sociaal en creatief programma met veel investeringen.

Philippe De Coene en Maxim Veys deden al meteen een stevige aanzetten, met enkele grote werven in zorg, welzijn, wonen, cultuur, jeugd, openbaar vervoer en verkeersveiligheid:

  • het restaureren van de hoeve Armengoed in Bissegem voor ontmoeting van bewoners en als verblijfscentrum voor mensen met jongdementie en personen met een handicap;
  • het renoveren en uitbreiden van de zorgcampussen Ter Melle in Heule en Biezenheem in Bissegem;
  • het herstellen van het aanbod van het busvervoer in de stad en de deelgemeenten, in samenwerking met de Vlaamse overheid;
  • Betaalbaar en sociaal wonen op de Budatip aan de Leie, op de gronden van het OCMW;
  • nieuwe, robuuste investeringen in verkeersveiligheid met focus op schoolroutes en schoolomgevingen zoals bvb. aan de scholen van de Drie Hofsteden;
  • het bouwen van een nieuw wijkcentrum op Overleie in samenwerking met Theater Antigone;
  • de dringende renovatie van de bijzonder succesvolle Budascoop;
  • het inrichten van een site voor kinderopvang en jongeren in Hof te Coucx aan het stadsgroen Marionetten
  • de renovatie van lokalen voor de jeugdbewegingen, vooral in de deelgemeenten.

 

Voor meer info: Maxim Veys (0477/71 80 96) - Philippe De Coene (0477/45 32 32)


Ga naar Vooruit Kortrijk
Over de Auteur

Vooruit Kortrijk

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant