Nieuws

LOKAAL: Bierbeek: infosessie "Maakt mode ziek?"

Vooruit Bierbeek

Friday 06

May 2022 21:00

Op donderdag 19 mei legt onderzoekster Aurélie Van de Peer uit in het Buurthuis in de Pastoriestraat in Korbeek-Lo hoe mode ziek kan maken en vooral wat je hieraan kan doen. De infosessie is gratis.

De informatiesessie in het Buurthuis gaat uit van de Socialistische Mutualiteiten Brabant. De mode-industrie bepaalt wat ‘hip’,’ modieus’, ‘in’ of ‘uit’ is en geeft zo aan wat in onze kleerkast aan vervanging toe is. Omdat niemand hieraan ontsnapt heeft dit grote gevolgen. Zeker bij groepen zoals jongeren, voor wie kledij nog meer dan bij anderen een zaak is van erbij horen. Ook krijgen de mensen achter de schermen zelden de waardering die ze verdienen.

“Het ideaalbeeld dat opgehangen wordt bepaalt minstens voor een stuk hoe we naar onszelf en de wereld kijken” zegt Dr. Aurélie Van de Peer.

“Daarom is het belangrijk om te tonen hoe we van mode kunnen genieten zonder mee te gaan in het verwachtingspatroon van het industriële modesysteem.”

De infosessie is gratis en duurt een 40-tal minuten. Ze gaat door in het Buurthuis, Pastoriestraat in Korbeek-Lo. Nadien is ruime mogelijkheid om vragen te stellen. Meer informatie via [email protected] of 0478 38 67 05.


Ga naar Vooruit Bierbeek
Over de Auteur

Vooruit Bierbeek

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant