Nieuws

Maak kennis met onze nieuwe parlementsleden

Team Vooruit

Friday 14

June 2024 15:40

Voor het eerst in 20 jaar gaan we opnieuw vooruit. Wij horen bij de winnaars van deze verkiezingen. En dat is allemaal dankzij het harde werk van een sterk team en het vertrouwen van de kiezer. Merci. Nu is het aan onze parlementsleden om het verschil te maken in het Vlaams, het Federaal, het Brussels en het Europees Parlement. Om te strijden voor meer koopkracht voor wie keihard werkt, voor betaalbare zorg voor wie daar nood aan heeft en voor sterk onderwijs voor onze kinderen en jongeren. We stellen graag onze 18 Vlaamse, 13 Federale, 2 Brusselse en 2 Europese parlementsleden aan jullie voor. 

Het Vlaams parlement 

Conner Rousseau

 

Conner Rousseau

31 jaar, uit Sint-Niklaas. Jongste partijvoorzitter ooit in België en stemmenkanon. Hij zette de partij opnieuw op de kaart en maakte het verschil voor gewone mensen die keihard werken. Hij is jarenlang monitor geweest bij Joetz.

 

Caroline Gennez

 

Caroline Gennez

48 jaar, uit Mechelen. Minister van Ontwikkelingssamenwerking en Grootstedenbeleid. Met een hart voor onderwijs. Zij strijdt voor sterk onderwijs en gelijke kansen voor elk kind.

 

Hannelore Goeman

 

Hannelore Goeman

39 jaar, uit Schaarbeek. Onderwijsexperte en voormalig leerkracht. Ze heeft een hart voor onderwijs en strijdt voor het beste onderwijs en gelijke kansen voor elk kind. Ongeacht waar hun wieg ook staat.

 

Freya Van den Bossche 

 

Freya Van den Bossche 

49 jaar, uit Drongen. Psycholoog met een hart voor kinderen. Ze zette zich de voorbije legislatuur in voor een veilige thuis voor elk kind om in op te groeien. Dat deed ze met haar decreet ‘jeugdzorg’.

 

Bieke Verlinden

 

Bieke Verlinden

40 jaar, uit Leuven. Schepen van Zorg en Welzijn, Wijkwerking en Begraafplaatsen in Leuven. Ze maakte de voorbije jaren het verschil in de kinderopvang in Leuven door het aantal kinderen per begeleider te verlagen.

 

Pablo Annys

 

Pablo Annys

49 jaar, uit Brugge. Schepen van Sociale zaken, Flankerend Onderwijsbeleid, Werk en Ondernemen in Brugge. Heeft een hart voor zijn stad en wil in het Vlaams parlement strijden voor een plek in de crèche voor elk kind, een betaalbare woning en de beste zorg op je oude dag.

 

Kris Verduyckt 

 

Kris Verduyckt 

47 jaar, uit Lommel. Voormalig federaal parlementslid. Hij strijdt voor meer koopkracht voor hardwerkende gezinnen. Voor hogere lonen en lagere facturen.

 

Maxim Veys

 

Maxim Veys

37 jaar, uit Kortrijk. Hij ontpopte zich de voorbije jaren als expert wonen in het Vlaams Parlement. Hij strijdt voor een betaalbare woning voor iedereen.

Hannes Anaf

 

Hannes Anaf

39 jaar, uit Turnhout. Onze sterkhouder op Welzijn. Hij was de voorbije legislatuur voorzitter van de onderzoekscommissie PFOS, en speelde een grote rol in de onderzoekscommissie Kinderopvang. Hij strijdt voor minder kinderen per begeleider en sterke kinderopvang.

 

Katia Segers

 

Katia Segers

57 jaar, uit Liedekerke. Professor aan de VUB met een hart voor cultuur en media. Zij is dan ook onze experte in het Vlaams Parlement om de belangen van kunstenaars en cultuurorganisaties te verdedigen.

 

Els Robeyns

 

Els Robeyns

46 jaar, uit Wellen. Burgemeester van Wellen en luis in de pels van minister van Mobiliteit. Ze slaagde erin om het combiticket ook in het Vlaams Parlement op de kaart te zetten. Haar strijd: betaalbaar en sterk openbaar vervoer.

 

Kurt De Loor

 

Kurt De Loor

53 jaar, uit Zottegem. Vaste waarde met jarenlange ervaring. Met 14% van de kinderen die vandaag in armoede leven, is er volgens hem nog veel werk aan de winkel. Hij strijdt voor gelijke kansen voor elk kind.

 

Karim Bachar

 

Karim Bachar

49 jaar, uit Antwerpen. Schepen van Gelijke kansen, Integratie en Inburgering en Samenlevingsopbouw in Antwerpen. Nieuwkomer in het Vlaams parlement die zich voor gelijke kansen voor jongeren en jeugdwerking wil inzetten.

Hans Bonte

 

Hans Bonte

62 jaar, uit Kortrijk. Burgemeester van Vilvoorde. Hij wil gewone dingen opnieuw mogelijk maken. Zoals een eigen huis kopen, een betaalbare crèche, een leerkracht voor uw kinderen, of gewoon een job met een deftig loon om af en toe iets plezants te doen.

 

Nawal Maghroud

 

Nawal Maghroud

32 jaar, uit Kortrijk. Nieuwkomer in het Vlaams Parlement, boordevol goesting om het verschil te maken voor de koopkracht, de zorg en het onderwijs. Ze strijdt voor gelijke kansen voor iedereen.

 

Burak Nalli

 

Burak Nalli

34 jaar, uit Gent. Nieuwkomer in het Vlaams parlement die zijn sociale strijd op Vlaams niveau wil voortzetten. Zijn strijd: meer betaalbaar wonen, gelijke kansen voor iedereen en armoedebestrijding.

 

Frederik Sioen

 

Frederik Sioen

44 jaar, uit Gent. Singer-songwriter en nieuwkomer in het Vlaams Parlement. Zijn doel: cultuur opnieuw op de agenda zetten.

 

Kelly Van Tendeloo

 

Kelly Van Tendeloo 

38 jaar, uit Heist-op-den-Berg. Nieuwkomer in het Vlaams Parlement en is jarenlang buurtzorgmanager geweest in een woonzorgcentrum. Ze wil zich de komende jaren inzetten voor de beste zorg die betaalbaar is voor iedereen.

 

Het Federaal Parlement 

Melissa Depraetere

 

Melissa Depraetere

32 jaar, uit Harelbeke. Voorzitter voor Vooruit en absolute topvrouw binnen Vooruit. In de Kamer was ze jarenlang fractieleider waar ze gewone dingen opnieuw mogelijk wou maken: een huis kunnen kopen met uw lief, het beste onderwijs voor uw kinderen, een bankkantoor of bushalte in uw buurt. Die strijd zet ze nu verder.

 

Frank Vandenbroucke

 

Frank Vandenbroucke

68 jaar, uit Leuven. Minister van Volksgezondheid en Sociale Zaken en Vicepremier. Hij heeft de voorbije 5 jaar zorg opnieuw betaalbaar gemaakt. Bij de tandarts, de dokter en de psycholoog. En massaal geïnvesteerd in mentaal welzijn. Hij wil die strijd voor de beste zorg nu verder zetten.

 

Funda Oru

 

Funda Oru

38 jaar, uit Heusden-Zolder. Ondervoorzitter voor Vooruit en nieuwkomer in het Federaal Parlement. Haar strijd: de facturen verlagen en werken meer doen lonen, om ook eens af en toe te kunnen genieten van het leven.

 

Joris Vandenbroucke

 

Joris Vandenbroucke

47 jaar, uit Sint-Amandsberg. Hij is onze fiscaliteit- en mobiliteitsexpert. Hij slaagde er eigenhandig in om met zijn wetsvoorstel de reddingstrook bij file op de snelweg in te voeren, zodat hulpdiensten bij een ongeval snel ter plaatse kunnen komen.

 

Jinnih Beels 

 

Jinnih Beels 

47 jaar, uit Berchem. Schepen van Onderwijs en Jeugd in Antwerpen, voormalig politiecommissaris en nieuwkomer in het Federaal Parlement. Veiligheid is haar thema. Haar strijd: van ons land opnieuw een veilig land maken.

 

Oskar Seuntjens

 

Oskar Seuntjens

25 jaar, uit Antwerpen. Net zijn doctoraatsstudie afgewerkt in de ingenieurswetenschappen en nieuwkomer in het Federaal Parlement. Voor Oskar is klimaatverandering een van de grootste uitdagingen van onze generatie. Hij strijdt voor investeringen in hernieuwbare energie, die betaalbaar is voor iedereen.

 

Anja Vanrobaeys

 

Anja Vanrobaeys

55 jaar, uit Aalst. Ze strijdt tegen de oneerlijke behandeling van werknemers. Denk aan onze huishoudhulpen en de mensen die bij Van Hool werkten. Wie hard werkt, moet loon naar werken krijgen en de juiste bescherming krijgen. Dat is haar strijd.

 

Annick Lambrecht

 

Annick Lambrecht

54 jaar, uit Meulebeke. Voormalig Vlaams Parlementslid. Haar motto: we zijn pas veilig als er 0 verkeersdoden zijn. Ze zette zich de voorbije jaren dan ook in om onze wegen en fietspaden zo veilig mogelijk te maken. Die strijd zet ze nu verder in het Federaal Parlement.

 

Alain Yzermans

 

Alain Yzermans

57 jaar, uit Houthalen-Helchteren. Burgemeester van Houthalen-Helchteren en nieuwkomer in het Federaal Parlement. Alain zit al 35 jaar in de politiek en zal in het Federaal Parlement de strijd aangaan voor meer koopkracht voor wie keihard werkt.

 

Fatima Lamarti

 

Fatima Lamarti

57 jaar, uit Vilvoorde. Schepen van Sociaal beleid en Gelijke kansen in Vilvoorde en nieuwkomer in het Federaal Parlement. Ze is altijd bezig geweest met het sociale luik. Maar ook veiligheid en preventie zullen belangrijke speerpunten worden voor haar in het parlement.

 

Jan Bertels

 

Jan Bertels

55 jaar, uit Herentals. Kabinetschef van Minister Frank Vandenbroucke en trekt nu opnieuw naar het Federaal Parlement. Zijn strijd: zorg opnieuw betaalbaar en bereikbaar maken voor iedereen.

 

Jeroen Soete

 

Jeroen Soete

40 jaar, uit Oostende. Kabinetschef van gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe en nieuwkomer in het Federaal Parlement. Zijn strijd: het leven van gewone mensen beter maken. Hij wil de koopkracht versterken en goede en sterke zorg garanderen voor iedereen.

 

Brent Meuleman

 

Brent Meuleman

36 jaar, uit Zelzate. Burgemeester van Zelzate en nieuwkomer in het Federaal Parlement. Hij wil lokale thema’s meenemen naar Brussel en wegen op het thema veiligheid. Hij wil de stem van gewone mensen en hun problemen vertolken in het Federaal Parlement.

 

Het Brussels Parlement 

Ans Persoons

 

Ans Persoons

45 jaar, uit Brussel. Staatssecretaris van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Haar strijd: Brussel opnieuw betaalbaar en leefbaar maken. Met veilige en propere straten, voldoende leerkrachten voor de klas en volle brooddozen in de eetzaal.

 

Pascal Smet

 

Pascal Smet

56 jaar, uit Brussel. Voormalige staatssecretaris van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Zijn strijd: een Brussel voor mensen garanderen. Waar mensen graag wonen, werken en uitgaan. Brussel heeft volgens hem minder structuren nodig, minder politici, maar meer ambitie en meer daadkracht.

 

Het Europees Parlement

Bruno Tobback

 

Bruno Tobback

54 jaar, Wijgmaal. Na jarenlange ervaring in het Vlaams Parlement zal hij de strijd voor meer solidariteit, meer veiligheid en meer koopkracht verder zetten in het Europees Parlement. Europese solidariteit en samenwerking zijn daarbij essentieel.

 

Kathleen Van Brempt

 

Kathleen Van Brempt

54 jaar, Antwerpen. Vaste waarde in het Europees Parlement waar ze de voorbije jaren tijdens alle crisissen keihard heeft gestreden. Nu wil ze haar strijd verder focussen op de geopolitieke rol van Europa, het klimaatbeleid en de sociale bescherming van alle Europeanen.

 


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant