Nieuws

LOKAAL: Lokeren. Steven Van Brussel - "Work hard, play hard"

Vooruit Lokeren

Thursday 02

February 2023 13:23

 Bestuur 

Ik ben Steven, gelukkig getrouwd, papa van Wout en binnen een kleine 2 maanden komt daar nog een kersverse dochter bij. Geboren en getogen 'Gezôardeneire'. Sport (voetbal, basketbal en mountainbike) is mijn passie en als bestuurslid van de Gezôarse Feesten kan ik ook daar mijn ei kwijt. Binnen Vooruit Lokeren ben ik iets meer dan tien jaar actief en al een heel aantal van die jaren ben ik degene die ervoor moet zorgen dat de rekening klopt. Professioneel ben ik actief bij KBC als relatiebeheerder, waar ik ook deels een vakbondsfunctie bekleed.

Vanwaar de goesting om je politiek te engageren?

Omdat het in mijn natuur ligt om me te verzetten tegen onrecht. Ik mis in Lokeren al een heel aantal jaar sociale accenten binnen de beleidsbeslissingen die genomen worden. Je kan 2 dingen doen: ofwel van aan de zijlijn bekijken wat er beter kan en er niks aan doen, of je nek uitsteken, het veld oprennen en er iets aan trachten te doen.

Ook hoe ik opgegroeid ben heeft daar alles mee te maken. Op mijn 5 jaar verloor ik mijn vader aan de vreselijke ziekte ALS, sindsdien stond mijn mama er alleen voor in de opvoeding van mijn broer en mezelf. Sommige dingen kies je niet in het leven en maken het ook niet simpeler. Niet iedereen heeft het geluk om vrij te blijven van ziekte en dan is het de taak van een overheid/stad of gemeente om net die mensen een extra steuntje te kunnen geven. Alleen door elkaar te helpen gaan we er ook als maatschappij op vooruit.

Hoe zie jij de weg Vooruit en hoe vertaalt zich dat naar een thema dat jou nauw aan het hart ligt?

Lokeren is de laatste jaren enorm gegroeid als stad (los van de fusie met Moerbeke die er zit aan te komen).

Dit geeft een heel aantal kansen, maar ook uitdagingen. We gaan dichter bij elkaar wonen waardoor er de laatste jaren heel wat groen sneuvelt. Ook begint het meer en meer te wringen qua mobiliteit en de nodige voorzieningen voor onze Lokerse bewoners (bijvoorbeeld meer bevolking = meer nood aan extra kinderopvang). De samensmelting van AZ Lokeren met AZ Nikolaas helpt hier naar mijn bescheiden mening ook niet aan. De stad groeit, de dienstverlening krimpt. Hier moet en zal iets aan gedaan moeten worden. Dat is volgens mij de enige weg vooruit.

Wat vind jij geweldig aan Lokeren?

Het prachtige groene karakter van Lokeren (wat we maximaal moeten koesteren).

En uiteraard de charme van die fantastische deelgemeente ‘Gezôarde’

Wat is voor jou vandaag de grootste uitdaging in onze stad?

Armoede en mobiliteit.

Stel: je wordt morgen de nieuwe burgemeester van Lokeren! Wat zou je onmiddellijk afschaffen, invoeren of aanpassen?

Eksaarde dringend voorzien van een ruimer sportcomplex en de capaciteit van de initiatieven voor kinderopvang maximaliseren.

Wie zijn jouw helden?

Mijn persoonlijke helden: mijn mama, vrouw en zoontje, alle oma’s en opa’s.

In een iets ruimere context: alle mensen in de zorg en alle mensen van de kinderopvang die ons land rijk is.

Wat wil je nog meegeven aan de Lokeraar over jezelf?

Altijd paraat voor een babbeltje.


Ga naar Vooruit Lokeren
Over de Auteur

Vooruit Lokeren

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant