Nieuws

LOKAAL: Lokeren. Robin Lammens - “Doe nekeer een klapke met uwe gebuur”

Vooruit Lokeren

Tuesday 24

January 2023 16:00

 Bestuur 

Ik ben Robin, levensgenieter, trotse vader van 2 fantastische zonen, Metallo, afgevaardigde van ABVV Metaal, syndicalist in hart en nieren, bestuurslid Vooruit Lokeren, muziekliefhebber, vegetariër op weg naar een 'vegan way of life', hobby-tuinier en kok. Je kan mij ook wel eens vinden in de krachthonk van een Lokerse fitness, de sporthal van Lokeren of Eksaarde voor een wedstrijdje bij te wonen van mijn favoriete sportclubs, op café of in een zaaltje in de buurt voor een optreden van een of andere obscure en/of maatschappelijk bewuste band.

Vanwaar de goesting om je politiek te engageren?

Eigenlijk dezelfde goesting als bij mijn syndicaal activiteiten, politiek en syndicalisme zijn mijn antwoorden op de soms verzuurde maatschappij waar individualisme en ego’s dikwijls op de eerste plaats staan, waar extremen groeien en door frustratie spijtig genoeg meer bijval krijgen.

Ook wil ik via mijn engagement bij Vooruit meer betrokken zijn bij de Lokeraar en die fantastische kleurrijke Lokerse samenleving. Ik probeer op die manier mijn steentje bij te dragen aan een sociaal rechtvaardig Lokeren waar iedereen zich thuis kan voelen. Alleen samen staan we sterk!

Hoe zie jij de weg Vooruit en hoe vertaalt zich dat naar een thema dat jou nauw aan het hart ligt?

De weg vooruit is eigenlijk een hoofdweg waar alle kleine wegen op samenkomen om zo dezelfde richting uit te gaan of even terug afgeleid te worden om op de bestemming te komen. Die kleine wegen zijn de invloeden en ervaringen in ons dagelijks leven, de verscheidenheid aan mensen: identiteit, gender, seksualiteit, culturele achtergrond, levensbeschouwing en visie, je dagelijkse job, hobby’s, talenten, enz... Die verscheidenheid maakt ons als samenleving alleen maar sterker en betrouwbaarder als hoofdweg in het leven .

Gelijkheid, rechtvaardigheid, democratie en solidariteit. Dat is de weg vooruit! Dit zouden basiswaarden moeten zijn van elke vorm van samenleven. Vandaar mijn engagement bij Vooruit Lokeren.

Wat vind jij geweldig aan Lokeren?

Ik heb het geluk dat ik in een deel van Lokeren mag wonen waar ik ben omgeven door natuur, de Durme, verschillende sportfaciliteiten en leuke, gezellige horecazaken. Allemaal op een steenworp.

Wat is voor jou vandaag de grootste uitdaging in onze stad?

De culturele rijkdom aanvaarden en omarmen. Lokeren zou een stad moeten zijn waar geen plaats is voor eender welke vorm van racisme.

Verkeersveiligheid is ook een serieus werkpunt in onze stad, vooral door de grote aanwezigheid en uitbouw van de verschillende industriezones laat onze verkeersveiligheid serieus te wensen over. Tijdens de spitsuren staat iedereen stil en is er een overbelasting van verschillende verkeersknooppunten. Dit in alle richtingen. Een verdere uitbouw en opwaardering van een veiliger fietsnetwerk, met aandacht voor alle verschillende fietsgebruikers, zou hierbij kunnen helpen.
Dus ja, mobiliteit is een ernstig werkpunt voor Lokeren

Stel: je wordt morgen de nieuwe burgemeester van Lokeren! Wat zou je onmiddellijk afschaffen, invoeren of aanpassen?

Ik zou onmiddellijk meer straat-, buurt- en wijkfeesten promoten. Feesten met maar één eis van de burgemeester: zoveel mogelijk mensen aan de eettafel ('ne gigantische potluck'), want daar worden de beste gesprekken gevoerd. En het is net dat wat we meer moeten doen …

“Doe nekeer een klapke met uwe gebuur”

Wie zijn jouw helden?

Helden als personen in mijn leven waar ik naar op kijk.

Vooral mijn gezin en familie, mijn broers, vrienden. Niets anders dan respect voor de keuzes die ze in hun levens gemaakt hebben en nog moeten maken, maar vooral hoe ze in het leven staan: met een open hart. Ook hoe ze de wereld, op hun eigen manier, beter maken, respecteer ik enorm.

Helden als personen in de maatschappij?

Mensen die zich inzetten voor hun medemens.

De gevoelige mensen onder ons, diegene die elke dag een strijd leveren om te kunnen leven en functioneren in onze hectische samenleving, zij zijn de voelsprieten. Hoog tijd om ons mentaal te ontharden en meer rekening te houden met elkaar.

Wat wil je nog meegeven aan de Lokeraar over jezelf?

Om het met de wijze woorden van mijn grootmoeder te zeggen: “'t Is hier dat ge uwen hemel moet maken, want als ge komt te sterven zijde niet zeker of dat er daar boven wel enen is.“

Geniet van het leven.

 


Ga naar Vooruit Lokeren
Over de Auteur

Vooruit Lokeren

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant