Nieuws

LOKAAL: Lokeren. Guy Van Acker - "Onze samenleving warmer maken? Mijn ambitie!"

Vooruit Lokeren

Friday 17

February 2023 12:00

 Bestuur 

Guy is de naam. 58 jaar. Geboren en getogen in Lokeren, maar steeds internationaal bezig geweest op professioneel vlak. Reeds heel lang een sterke binding met het sociaal weefsel van onze stad, onder meer als ex-voorzitter en nog steeds gemotiveerd medewerker van de Fonnefeesten. Zelf was ik van 2013 tot 2021 voorzitter van Sp.a, de voorloper van Vooruit. De nationale vernieuwing heb ik met veel goesting lokaal doorgegeven aan Ron.

Vanwaar de goesting om je politiek te engageren?

De politiek is op lokaal niveau een logisch verlengstuk van mijn sociale engagementen.

Hoe zie jij de weg Vooruit en hoe vertaalt zich dat naar een thema dat jou nauw aan het hart ligt?

De kernthema’s van de socialistische beweging zijn onverminderd actueel: solidariteit, armoedebestrijding, zorgzekerheid en huisvesting. Jammer genoeg zijn ook in Lokeren deze kernthema's nog geen evidentie. Nochtans ligt de weg vooruit te rapen door in te zetten op deze thema's.

Wat vind jij geweldig aan Lokeren?

Lokeren is een mooie stad met veel groen, het heeft zowel iets van een kleine gemeente als van een grote stad.

Wat is voor jou vandaag de grootste uitdaging in onze stad?

De belangrijkste uitdaging van Lokeren (en niet alleen van Lokeren) is het samenbrengen van alle verschillende gemeenschappen tegen een achtergrond van wederzijds begrip en respect. Dit is een gigantische opgave, maar met voldoende goede wil van alle kanten is het zeker niet onmogelijk, en het is zo belangrijk! Alleen zo kunnen we naar een warme samenleving groeien.

Stel: je wordt morgen de nieuwe burgemeester van Lokeren! Wat zou je onmiddellijk afschaffen, invoeren of aanpassen?

Breng alle mensen met kennis van zaken samen rond thema’s die hen aanbelangen, en luister naar wat ze te zeggen hebben. Voor alle specialisten: scoren is niet altijd nodig, constructief samenwerken is ook al mooi.

Wie zijn jouw helden?

Aan heldenverering doe ik niet mee. ;-) 

Wat wil je nog meegeven aan de Lokeraar over jezelf?

Ook al ben ik niet meer full-time in Lokeren, ik volg nog steeds alles op de voet en probeer op mijn manier mijn steentje bij te dragen aan het sociaal weefsel van onze stad. 


Ga naar Vooruit Lokeren
Over de Auteur

Vooruit Lokeren

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant