Nieuws

LOKAAL: Vooruit lokaal actief: sloop je coronafrustraties

Team Vooruit

Friday 12

March 2021 18:35

Na een jaar van beperkende coronamaatregelen kunnen jongeren wel wat afleiding gebruiken. Daarom heeft Karolien Eens, schepen van jeugd in Tessenderlo, een sloopkamer in buitenlucht ingericht waar jongeren hun coronafrustraties kunnen weg slaan.

“In normale omstandigheden bieden wij in Tessenderlo heel wat activiteiten aan voor de jeugd, zegt Karolien Eens, schepen van jeugd in Tessenderlo. “Door corona hebben we ons aanbod helemaal moeten wijzigen en alternatieven moeten zoeken. Alternatieven die leuk waren en coronaproof.”

Om dat uit te werken, heeft Eens onder de noemer “Ragehof – Outdoor” tussen een constructie van containers, een sloopkamer in buitenlucht ingericht. Jongeren tussen 14 en 25 jaar kunnen daar een tijdslot boeken om hun coronafrustraties weg te slaan.

“Op een aantal zaterdagen kunnen ze met glazen flessen tegen een container gooien en zich met een sloophamer uitleven op houten meubels”, gaat Eens verder. “Bij de glas-frustratie-muur hebben ze de keuze tussen verschillende, toepasselijke frustraties om tegen te gooien namelijk: nergens kunnen gaan feesten, niet meer naar het buitenland kunnen gaan, de lockdown, alleen maar wandelen, kom naar de online les en samenscholing verboden. De deelnemers kunnen dus hun grootste frustratie als doelwit kiezen!”

Daarnaast kunnen ze met een sloophamer houten meubels in elkaar slaan. “De houten meubels worden voornamelijk ingezameld via kringloopwinkels in de buurt. Dit zijn meubels die niet meer voldoen voor verkoop en dus op het containerpark belanden. Nu maken deze nog een tussenstop bij de sloopkamer, vooraleer ze de container opgaan.”

Alles gebeurt onder toezicht en met veiligheidskledij. Zo dragen alle deelnemers een veiligheidshelm, veiligheidsbril, veiligheidsschoenen, werkhandschoenen en kniebeschermers.

 


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant