Nieuws

LOKAAL: Vooruit lokaal actief: een ‘corona-koesterplekje’, midden in de natuur van Oudenaarde

Team Vooruit

Friday 19

March 2021 09:19

De coronacrisis eist zijn tol bij heel wat families. Sp.a gemeenteraadslid, Dagmar Beernaert, stelt voor om in Oudenaarde een koesterplekje te maken. “Een stilteplek, midden in de natuur, om stil te staan bij het jaar dat we achter de rug hebben.”

“Ondertussen woedt de coronacrisis al meer dan een jaar. Al meer dan 22.500 Belgen zijn overleden aan corona het voorbije jaar. Ook in Oudenaarde was de tol hoog,” zegt Dagmar Beernaert. “Heel wat families hebben iemand verloren, vaak zonder afscheid te nemen. Ook zorgverleners hebben een zware periode achter de rug.”

Daarom vraagt Dagmar Beernaert aan de stad Oudenaarde om een koesterplekje te maken. “Een stilteplek, midden in de natuur waar kinderen, jongeren, zorgverleners en inwoners van onze stad even kunnen stilstaan bij het jaar dat we achter de rug hebben. Dit kan bijvoorbeeld in het Liedtspark.”

Dagmar stelt voor om in samenwerking met lokale kunstenaars een symbolisch kunstwerk te plaatsen om de slachtoffers van de coronacrisis te herdenken. “Veel mensen konden geen afscheid nemen van familieleden of vrienden die aan corona gestorven zijn. Je merkt dat dat heel gevoelig ligt. Ik wil de mogelijkheid geven om ook iets achter te laten op die plaats. Zo kan een koesterplek troost brengen”, besluit Dagmar Beernaert.


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant