Nieuws

LOKAAL: Knip in Oudestraat zorgt voor onveilige schoolomgeving

Vooruit Lummen

Wednesday 14

June 2023 19:22

De CD&V/N-VA-meerderheid besliste om een knip in te voeren in de Oudestraat in Geneiken om de straat met, volgens de schepen, 37 woningen te sparen voor sluipverkeer dat naar de industriezone in Genenbos rijdt. Door de knip leidt het gemeentebestuur al dat werkverkeer zowel 's morgens als 's avonds langs de schoolpoort van de basisschool van Geneiken. Meer verkeer langs de schoolpoort betekent meer kans op ongevallen met kinderen. Als dit een maatregel is, die de veiligheid van onze kinderen moet verbeteren, dan zijn ze toch serieus verkeerd bezig.

Daarnaast werden in de Oudestraat voor elke woning, behalve eentje wadi's aangelegd om het water beter in de bodem te laten zakken. Jammer genoeg zijn ze te diep en te lang gemaakt waardoor het veredelde grachten zijn geworden waarin al meerdere voertuigen zich hebben vastgereden. Parkeren zullen bewoners voortaan op straat moeten doen, maar door de versmalde heraanleg van de straat, zal dit tot plaatsgebrek leiden.

U kunt onze vraagstelling op de gemeenteraad en het antwoord van de burgemeester en schepen Moors bekijken en beluisteren vanaf minuut 54 via deze Youtube-link van de gemeenteraad.
U kunt een artikel hierover lezen in Het Belang van Limburg.


Ga naar Vooruit Lummen
Over de Auteur

Vooruit Lummen

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant