Nieuws

LOKAAL: Vooruit lokaal actief: live jukebox brengt zon in Zottegemse harten - Vooruit

Team Vooruit

Friday 30

April 2021 13:10

Passeer je op zaterdag 1 mei in Zottegem? Wees dan niet verbaasd als je her en der "Laat de zon in je hart" van Willy Somers of "Eviva España" van Samantha hoort.

“We gaan op ‘tournee’ met de Vooruit - jukebox”, legt Vlaams Parlementslid Kurt De Loor uit. ”Elke Zottegemnaar kan een liedje aanvragen, voor zichzelf of voor iemand anders. Jurgen Roman, frontman van de Platte choco’s, komt het nummer dan live brengen op de dorpel op 1 mei.”

“We laten 1 mei, de hoogdag voor socialisten, toch niet zomaar passeren?,” zegt Kurt. “Het zijn voor iedereen lastige tijden. Het lijkt ons dan ook leuk dat mensen elkaar kunnen verrassen met een live muziekje aan de voordeur. Kleinkinderen die hun oma of opa willen verrassen met een leuk muziekje of vrienden die iemand uit de zorg in de muzikale bloemetjes willen zetten, het kan allemaal op 1 mei.”

De frontman van de platte choco’s, Jurgen Roman, sprong meteen mee op de boot en stelde een fijne playlist samen met eigen nummers en covers. 

Jurgen Roman: “Op 1 mei gaan we op pad om mensen op hun dorpel een aireke te brengen en een klein geschenkje aan te bieden. Op de playlist staat van alles: gaande van ‘Marina’ over ‘Zeg eens meisje’ tot ‘Het is een nacht’ van Guus Meeuwis. Fijne meezingnummers dus, ambiance op de dorpel verzekerd. Ik kijk ernaar uit, want het is ook even geleden dat ik live kon optreden.”

Het zijn voor iedereen lastige tijden. Het lijkt ons dan ook leuk dat mensen elkaar kunnen verrassen met een live muziekje aan de voordeur

Via een aanvraagformulier op de facebookpagina van Vooruit Zottegem kon iedereen een verzoekje doen. De leukste inzendingen krijgen op zaterdag 1 mei de live jukebox aan de deur.

Benieuwd naar wat andere lokale afdelingen in petto hebben op 1 mei? Bekijk dat hier. 

 


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant