Oost vlaanderen

12

01

Over mij

fb.png

 

2024 wordt een keerpunt.

Gewone dingen lijken onmogelijk geworden:
een eigen huis kopen,
een betaalbare crèche,
een leerkracht voor uw kinderen, of gewoon...
een job met een deftig loon, om af en toe iets plezants te doen.

 

Waarom ben je in de politiek gestapt?

Wil je dingen veranderen om onze maatschappij beter te maken, pak dan je verantwoordelijkheid op. Al had ik op mijn 22e zeker niet verwacht meteen verkozen te geraken – maar het gaf me wel de kans om eindelijk in Haaltert te investeren in sociale woningen, om meer kinderopvangplaatsen te realiseren en om gratis warme maaltijden te voorzien op school.

 

Waarom Vooruit?

Gelijke kansen voor elk kind, dat is wat mij drijft in de politiek. En om daarvoor te zorgen, hebben we een sterke overheid nodig die daarvoor zorgt. Een overheid die investeert in voldoende en kwaliteitsvolle kinderopvang, in degelijk onderwijs, in betaalbare woningen, openbaar vervoer en in ons klimaat. Zodat iedereen mee kan, ongeacht je afkomst.

 

Twee thema's waar ik belang aan hecht: 

Kinderopvang & Onderwijs
De Vlaamse regering - zonder Vooruit - bespaarde de afgelopen jaren op onze kinderen en jongeren. De kinderopvang is te duur en ouders moeten maanden op voorhand zoeken naar een plek. Ook het Vlaamse onderwijsbeleid staat de voorbije jaren gelijk aan stilstand en achteruitgang. Leerlingen zitten uren in de studie, leerkrachten vallen uit door de hoge werkdruk en de kennis van het Nederlands gaat steeds achteruit. Het is tijd om die stilstand te doorbreken. Om opnieuw te investeren in onze kinderen en jongeren. Met 130 dagen gratis kinderopvang en een plaats voor elk kind. Met gratis gezonde schoolmaaltijden voor elk kind en een sterke leerkracht voor de klas. 

 

Wonen

Dingen die vroeger heel gewoon waren, worden steeds moeilijker. Een eigen huis of appartement kopen of huren lukt bijna niet meer zonder de hulp van je ouders. Voor ons is het duidelijk: iedereen heeft recht op een betaalbare woning. Met lagere registratierechten en lagere notariskosten bij aankoop van je eerste woning. Door de huurwaarborg te verlagen van 3 naar 2 maanden. En door een opkoopbescherming zodat investeerders in populaire buurten voorrang moeten geven aan huurders. Daarnaast moeten we de komende jaren werk maken van 115.000 extra sociale woningen. Voor een betaalbare woning voor iedereen.

 

Wij weigeren ons neer te leggen bij stilstand en achteruitgang.
Daarom moet 2024 het jaar worden waarin we de dingen weer in beweging brengen. Het jaar waarin we uw koopkracht, uw gezondheid en het onderwijs van onze kinderen vooruit helpen.

 

Jij en niemand anders kiest straks hoe de toekomst er zal uitzien.
En die keuze is heel simpel.

Het is Vooruit.
Of het is achteruit.
Kies maar.

Oost vlaanderen

12