Nieuws

LOKAAL: Limburgs Kampioenschap strijkt neer in Kuringen.

Vooruit Hasselt

Wednesday 21

September 2022 14:04

“Hasselt is een echte sportstad”, steekt Habib El Ouakili, schepen bevoegd voor sport van wal. “We doen er alles aan om zoveel mogelijk Hasselaren aan het sporten te krijgen, in de best mogelijke omstandigheden. Van het opzetten van laagdrempelige buurtsportwerking, oprichten van ruilwinkels voor sportmateriaal tot het bouwen van topsportaccomodaties.” De stad Hasselt zet daarnaast ook sterk in op sportevenementen. “Zo’n evenement zorgt niet alleen voor de nodige ambiance in onze stad, ze geeft ook een stimulans aan het Hasseltse sportgebeuren.”

 

Triatlon wordt Duatlon

 

Schepen El Ouakili is daarom ook bijzonder opgetogen dat de 1/8 Duatlon dit weekend zal doorgaan in Hasselt. “Oorspronkelijk stond er een Triatlon op het programma, maar de warme zomer gooide roet in het eten. Het warme weer zorgde namelijk voor extra blauwalg in het Albertkanaal waardoor zwemmen er verboden is.” De triatlon werd daarom een dualton die bestaat uit 2km lopen, 25km fietsen en tot slot nog eens 5km lopen.  

 

“De organisatie wist hoe dan ook een format uit te werken dat zich enerzijds richt op Jan met de pet die een uitdaging wil aangaan en anderzijds het Limburg Kampioenschap integreert.” Aan de startlijn zullen dan ook een aantal toppers verschijnen. Het format was duidelijk populair, want de wedstrijd is ondertussen volzet.

 

Omloop

 

Het parcours strekt zich uit tussen de gloednieuwe spoorwegbrug van Hasselt en de verhoogde brug van Stokrooie met bij wijlen een prachtig uitzicht op de Stad Hasselt. Starten doen de deelnemers ter hoogte van Brouwerij Jessenhofke, de finish ligt ter hoogte van de Kajakclub kuringen.

 

 

 

  • Informatie organisatie:

De organisatie van dit sportevenement ligt in hanen van Ironteam Hasselt. Opgericht in 2017 door ervaren triatleten die hun hobby wilden uitoefenen in een sfeer van vriendschap passie en respect voor mens en omgeving. Het vernieuwde Kapermolen bleek hiervoor de ideale partner. Hun populariteit neemt jaar na jaar toe en de club is uitgegroeid tot een volwaardige club met en allegaartje van atleten en persoonlijkheden, gaande van een IronMan Hawai deelnemer tot de meest recreatieve atleet.

Over de Auteur

Vooruit Hasselt

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant