Nieuws

๐™‘๐™ค๐™ค๐™ง๐™ช๐™ž๐™ฉ ๐˜ฝ๐™ค๐™ช๐™ฉ๐™š๐™ง๐™จ๐™š๐™ข ๐™จ๐™ฉ๐™š๐™ก๐™ฉ ๐™ก๐™ž๐™Ÿ๐™จ๐™ฉ๐™ฉ๐™ง๐™š๐™ ๐™ ๐™š๐™ง ๐Ÿฎ๐Ÿฌ๐Ÿฎ๐Ÿฐ ๐™ซ๐™ค๐™ค๐™ง

Vooruit Boutersem

Tuesday 24

January 2023 22:17

Onlangs hebben we op onze jaarlijkse algemene vergadering onze ๐—น๐—ถ๐—ท๐˜€๐˜๐˜๐—ฟ๐—ฒ๐—ธ๐—ธ๐—ฒ๐—ฟ voor de verkiezingen van 2024 voorgesteld.
Onze huidige voorzitter, Glenn Van Rillaer, zeker geen onbekende, zal de uitdaging met veel overtuiging opnemen.
Glenn is geboren en getogen in Boutersem en woont samen met zijn vrouw Liesbeth en 2 dochtertjes van 4 en 8 jaar oud. Hij is al jaren actief in het lokale verenigingsleven, o.a. als bestuurslid bij voetbalclub Boutersem United. Op professioneel vlak is hij op 18-jarige leeftijd gestart als arbeider in een productieomgeving en heeft hij over de jaren heen de ladder stilaan beklommen. Intussen werkt hij al 7 jaar als Risk Manager voor een wereldspeler in IT-toepassingen en beheert hij teams en budgetten op internationaal niveau. Dat persoonlijk groeitraject maakt dat hij ๐—ฟ๐—ฎ๐˜๐—ถ๐—ผ๐—ป๐—ฒ๐—น๐—ฒ ๐—ฏ๐—ฒ๐˜€๐—น๐—ถ๐˜€๐˜€๐—ถ๐—ป๐—ด๐—ฒ๐—ป kan nemen zonder het ๐—บ๐—ฒ๐—ป๐˜€๐—ฒ๐—น๐—ถ๐—ท๐—ธ๐—ฒ ๐—ฎ๐˜€๐—ฝ๐—ฒ๐—ฐ๐˜ uit het oog te verliezen.
In het politieke landschap is Glenn na grootvader Camiel en moeder Mia Smets de ๐Ÿฏ๐—ฒ ๐—ด๐—ฒ๐—ป๐—ฒ๐—ฟ๐—ฎ๐˜๐—ถ๐—ฒ van zijn familie die zetelt in de gemeenteraad. De lokale politiek en socialistische waarden heeft hij dus met de paplepel meegekregen. Zijn eigen politieke verhaal begon op zijn 33e. In 2018 stelde hij zich voor de eerste keer verkiesbaar en vandaag bekleedt hij naast zijn functie als ๐—น๐—ผ๐—ธ๐—ฎ๐—น๐—ฒ ๐—ฝ๐—ฎ๐—ฟ๐˜๐—ถ๐—ท๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ๐˜‡๐—ถ๐˜๐˜๐—ฒ๐—ฟ ook zijn ambt als ๐—ด๐—ฒ๐—บ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฎ๐—ฑ๐˜€๐—น๐—ถ๐—ฑ met veel passie.
Bestuursmatig liggen er veel uitdagingen op de plank. Eรฉn van de focuspunten voor Glenn is het bevorderen van ๐—ฏ๐—ฒ๐˜๐—ฟ๐—ผ๐—ธ๐—ธ๐—ฒ๐—ป๐—ต๐—ฒ๐—ถ๐—ฑ ๐˜๐˜‚๐˜€๐˜€๐—ฒ๐—ป ๐—ฏ๐˜‚๐—ฟ๐—ด๐—ฒ๐—ฟ ๐—ฒ๐—ป ๐—ฏ๐—ฒ๐˜€๐˜๐˜‚๐˜‚๐—ฟ.
๐—ฃ๐—ฎ๐—ฟ๐˜๐—ถ๐—ฐ๐—ถ๐—ฝ๐—ฎ๐˜๐—ถ๐—ฒ ๐—ฒ๐—ป ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป๐—ถ๐—ด๐—ถ๐—ป๐—ด๐˜€๐—น๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป zijn daar belangrijke factoren in. โ€œHoewel we vandaag niet mee besturen, hameren we op de gemeenteraad al lange tijd op het maximaal gebruik maken van de verschillende ๐—ฎ๐—ฑ๐˜ƒ๐—ถ๐—ฒ๐˜€๐—ฟ๐—ฎ๐—ฑ๐—ฒ๐—ป, want die blijven een goed platform om geรซngageerde inwoners te betrekken bij het beleidโ€ licht Van Rillaer toe. โ€œDaarnaast is het belangrijk om de ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป๐—ถ๐—ด๐—ถ๐—ป๐—ด๐—ฒ๐—ป, ๐—ท๐—ฒ๐˜‚๐—ด๐—ฑ- ๐—ฒ๐—ป ๐˜€๐—ฒ๐—ป๐—ถ๐—ผ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป๐˜„๐—ฒ๐—ฟ๐—ธ๐—ถ๐—ป๐—ด๐—ฒ๐—ป, ๐—บ๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ ๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป ๐—ด๐—ผ๐—ฒ๐—ฑ ๐—ผ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐—ป๐—ฒ๐—บ๐—ฒ๐—ฟ๐˜€ die iets willen organiseren, zo goed mogelijk te ondersteunen, want zij zijn van fundamenteel belang om de ๐—ด๐—ฒ๐—บ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป๐˜€๐—ฐ๐—ต๐—ฎ๐—ฝ binnen de gemeente levend en gezond te houden. Juist daarom besteden we bij Vooruit veel aandacht aan de eigen beweging, maar ook aan de nevenorganisaties S-Plus, Rebelle en de Jong-Socialisten.โ€
Onder dezelfde visie heeft Vooruit Boutersem de laatste 2 jaar succesvol opgebouwd naar 20 bestuursleden en dus een degelijke basis gelegd om richting verkiezingen 2024 te trekken. Ook het aantal leden is het laatste jaar met 30% gestegen en bereikte het hoogste aantal sinds 2010.
Op de laatste restaurantdagen werd zelfs de kaap van 300 bezoekers overschreden. โ€œDat toont aan dat mensen ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐˜๐—ฟ๐—ผ๐˜‚๐˜„๐—ฒ๐—ป hebben in wat we doen. Dat doet deugd en geeft energie om nog zoveel meer te betekenen voor de inwoners van Boutersem,โ€ aldus Glenn.
Ons doel is om deze visie uit te breiden naar zoveel mogelijk inwoners, want de ๐—ฎ๐—ณ๐˜€๐˜๐—ฎ๐—ป๐—ฑ tussen het huidige gemeentebestuur en de Boutersemenaar is vandaag veel te groot. Beslissingen vereisen een bepaalde rationaliteit, maar de ๐—ฏ๐—ฎ๐—น๐—ฎ๐—ป๐˜€ ๐˜๐˜‚๐˜€๐˜€๐—ฒ๐—ป ๐—ถ๐—ป๐˜„๐—ผ๐—ป๐—ฒ๐—ฟ๐˜€, ๐—ฏ๐—ฒ๐˜€๐˜๐˜‚๐˜‚๐—ฟ ๐—ฒ๐—ป ๐—ถ๐—ป๐—ณ๐—ฟ๐—ฎ๐˜€๐˜๐—ฟ๐˜‚๐—ฐ๐˜๐˜‚๐˜‚๐—ฟ moet in evenwicht zijn. Dat missen we vandaag. De realisatie van het hoge aantal bouwprojecten is daar een goed voorbeeld van.
Verder zal ๐—ฐ๐—ผ๐—บ๐—บ๐˜‚๐—ป๐—ถ๐—ฐ๐—ฎ๐˜๐—ถ๐—ฒ onder het motto doe wat je zegt en zeg wat je doet een belangrijke rol spelen in ons verkiezingsprogramma van 2024. Met maar liefst 130 posts in 2022 op sociale media, zowel informatief, politiek, als bestuursmatig weet iedereen die onze sociale media volgt dat we hier enorm op inzetten. We streven ernaar dat te blijven doen.
Wij blijven alvast met veel goesting en doorzettingsvermogen verder werken op dit elan en hopen dat jullie ons massaal zullen blijven ondersteunen om onze draagkracht verder te laten groeien!
Terug naar deย homepagina
Over de Auteur

Vooruit Boutersem

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant