Nieuws

LOKAAL: Leuvense jongeren kunnen snel gevaccineerd worden

Team Vooruit

Friday 09

July 2021 11:45

In het vaccinatiecentrum van Leuven is er de komende weken een grote voorraad vaccins beschikbaar.  “Nu de Deltavariant in opmars is, is het nog belangrijker dat iedereen zich zo snel mogelijk laat vaccineren,” zegt burgemeester Mohamed Ridouani. “Door jezelf te vaccineren, bescherm je niet alleen jezelf, maar ook de mensen rondom jou. Dat is onze beste bescherming tegen de nieuwe varianten van het coronavirus. We nodigen daarom alle jongeren uit om zo snel mogelijk een afspraak te maken in het vaccinatiecentrum of bestaande afspraken te vervroegen.”

Pfizer voor 16-plussers
Leuven verwacht volgende week een grote levering Pfizer-vaccins. Daarom werden gisteren alle 16 en 17-jarigen per brief uitgenodigd. Het kan nog even duren voor deze effectief in de bus belandt. Geïnteresseerde jongeren hoeven daar echter niet op te wachten en kunnen meteen naar het telefonisch informatiecentrum bellen via 0800 16 9 16 om hun afspraak voor beide prikken vast te leggen.

Johnson & Johnson en Moderna voor 18-plussers
Leuven heeft ook heel wat vaccins van Johnson & Johnson en Moderna op voorraad. Leuvense 18-plussers die nog niet gevaccineerd zijn en graag een afspraak maken of de geplande afspraken willen vervroegen, mogen daarvoor bellen naar het telefonisch informatiecentrum op 0800 16 9 16. Het vaccinatiecentrum organiseert immers extra vaccinatiemomenten omdat er zoveel vaccins beschikbaar zijn. Ook wie al een afspraak had voor een Moderna-vaccin mag bellen om dit te wijzigen naar een Johnson & Johnson-prik. Deze heeft als grote voordeel dat er daar maar eentje van nodig is.

Vaccinatie tegen opmars varianten
De komende twee weken komen ruim 13.000 Leuvenaars langs voor een tweede prikje. “Zo bereiken we  tegen eind juli een algemene vaccinatiegraad van 80%”, zegt burgemeester Ridouani. “Dat is een zeer mooi cijfer, maar we streven naar meer. Hoe hoger de vaccinatiegraad in onze stad, hoe beter de Leuvenaars beschermd zijn tegen het virus en haar varianten. Daarom is het heel belangrijk dat ook de jongere generatie zich nu zo snel mogelijk laat inenten.”

“Door de vakantieperiode zal er de komende maanden ook heel wat gereisd worden naar het buitenland. Om te vermijden dat de nieuwe varianten nog sneller verspreid worden, is het heel belangrijk dat iedereen zich laat vaccineren. Laat je dus zeker vaccineren voor je met verlof gaat, om jezelf en anderen te beschermen. Zo kunnen we allemaal samen genieten van een zorgeloze vakantie”, zegt Bart Tirez, voorzitter eerstelijnszone Leuven.

Vragen?
Bij het corona-informatiecentrum van de stad ([email protected] of 0800 16 9 16) en op www.laatjevaccineren.be , de website van de Vlaamse overheid, kan je terecht voor vragen en meer informatie.


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant