Nieuws

LOKAAL: Leuvens vaccinatiecentrum verhuist naar gebouw Kinepolis

Team Vooruit

Tuesday 31

August 2021 13:20

Het Leuvense vaccinatiecentrum in de Brabanthal verhuist over enkele weken naar het gebouw van de Kinepolis in de Bondgenotenlaan. “Nu zowat 90 procent van de volwassen Leuvenaars gevaccineerd is, is een vaccinatiecentrum zo groot als de Brabanthal niet langer nodig”, zegt burgemeester Mohamed Ridouani. “Daarnaast komt ook het WK wielrennen er aan, en de organisatie organiseert één van de belangrijkste events – het gala voor de 100e verjaardag van het WK wielrennen – in de Brabanthal. “

De vaccinatiecampagne komt stilaan in een laatste fase terecht. Leuven kan uitstekende vaccinatiecijfers voorleggen. Van de volwassen Leuvenaars is 90 procent volledig gevaccineerd. Bij de 12- tot 17-jarigen kreeg ondertussen bijna 85 procent minstens één prik. Kinderen onder de 12 mogen geen vaccin krijgen. Met die cijfers zit Leuven aan de kop van het peloton van de centrumsteden. “Dat danken we aan de grote vaccinatiebereidheid onder de Leuvenaars en de vele inspanningen die door de stad en alle partners in onder meer zorg en onderwijs geleverd werden om mensen te bereiken, sensibiliseren en aan te moedigen om zich te laten vaccineren. Ook de indrukwekkende inrichting en vlotte werking van het vaccinatiecentrum Brabanthal werkte erg motiverend. Daar ben ik heel fier op, want dankzij de hoge vaccinatiegraad beschermen we onszelf en vooral: elkaar”, aldus burgemeester Ridouani.

Nieuwe locatie
Nu het grootste deel van de Leuvenaars gevaccineerd is, volgt een nieuwe fase. Het grote vaccinatiecentrum in de Brabanthal verhuist half september naar een kleinere locatie in het centrum van Leuven. “We hebben gekozen voor een leegstaande handelsruimte in het gebouw van Kinepolis op de Bondgenotenlaan, waar vroeger een restaurant was”, zegt burgemeester Ridouani.

Die locatie is goed bereikbaar: het bus- en treinstation is vlakbij, er is een fietsenstalling en autoparking in Kinepolis zelf of in Parking De Bond. Het vaccinatiecentrum in Kinepolis is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Het nieuwe vaccinatiecentrum blijft open tot minstens 15 oktober. “Tot dan voorziet Vlaanderen in financiering”, zegt Bart Tirez, voorzitter van Eerstelijnszone Leuven. "Bovendien beschikken we over een enthousiaste, gedreven groep van vrijwilligers en medewerkers en zijn we door deze verhuis voorbereid om zo lang als nodig open te blijven. Wij zijn klaar om de derde prik toe te dienen, onder meer voor mensen die tot bepaalde risicogroepen horen, en om mogelijke bijkomende vaccinatienoden op te nemen zoals de vaccinatie van internationale studenten die nog niet (volledig) gevaccineerd zijn. Over de derde prik krijgen we in de loop van september meer informatie.”

Laat je vaccineren
Leuvenaars die nog niet gevaccineerd zijn en dat graag willen, kunnen nog steeds een afspraak maken. Dat kan online met de vaccinatiecode in de uitnodiging, of telefonisch via 0800 16 9 16. Er wordt gevaccineerd met Pfizer. Tot half september krijg je je eerste prik in de Brabanthal en de tweede in Kinepolis. Na half september krijg je beide prikken in Kinepolis.

Leuvense 18-plussers kunnen ook voor het vaccin van Johnson&Johnson kiezen. Daarvan heb je maar één prik nodig.  Leuvenaars die dat vaccin willen, moeten daarvoor naar het informatiecentrum bellen.

Vragen?
Bij het corona-informatiecentrum van de stad ([email protected] of 0800 16 9 16) en op www.laatjevaccineren.be, de website van de Vlaamse overheid, kan je terecht voor vragen en meer informatie.


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant