Nieuws

LOKAAL: Zorgeloze zomerconcerten voor Leuvense senioren

Team Vooruit

Monday 19

July 2021 16:42

Omdat de cultuursector het hard te verduren kreeg tijdens de coronapandemie, lanceerde de stad Leuven een subsidie om de sector te ondersteunen. Ook Jonas van Esch van ‘Wederzijds Genoegen’ maakte er gebruik van en kan zo vijftien gratis concerten aanbieden aan de bewoners van Leuvense woonzorgcentra en lokale dienstencentra. Want ook zij hebben nood aan ontmoeten, even genieten van muziek en ontspanning. En dat het deugd deed, bleek vandaag alvast tijdens zijn eerste optreden in wooncentrum Edouard Remy.

“Dankzij de cultuursubsidie van de stad Leuven kan Jonas van Esch van ‘Wederzijds Genoegen’ vijftien keer gratis gaan optreden in Leuvense woonzorgcentra en lokale dienstencentra”, vertelt schepen van cultuur en senioren Denise Vandevoort. “Het afgelopen jaar trok ‘Wederzijds Genoegen’ ten strijde tegen vereenzaming in coronatijden. Jonas speelde en zong in heel Vlaanderen verzoekjes aan woonzorgcentra en voorzieningen voor mensen met een beperking. Deze zomer staat hij op de dansvloer van de Leuvense woonzorgcentra en lokale dienstencentra. Het worden optredens waarbij niet de muzikant, maar het publiek centraal staat. Met een playlist die ter plekke afgestemd wordt vol liedjes die iedereen kan meezingen. Perfect om alle zorgen te vergeten en te genieten in een fijne sfeer en ambiance.”

Deze zomer kiest Wederzijds Genoegen bewust voor vijftien woongelegenheden van senioren waar ze buiten, in tuinen en aan pleinen, ook de verbinding met de buurt willen maken. Alle optredens zullen plaatsvinden met respect voor de geldende coronamaatregelen.

“Wij allen, maar zeker en vast ook onze senioren, hebben een turbulent jaar achter de rug”, vertelt schepen van zorg en welzijn Bieke Verlinden. “Als stad willen we dan ook zorgeloze momenten creëren, samen met ‘Wederzijds Genoegen’ en kwalitatieve culturele ervaringen tot bij de oudere medemensen brengen.”


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant