Nieuws

LOKAAL: Leuven – Vier nieuwe locaties te huur bij stad Leuven

Team Vooruit

Thursday 07

October 2021 14:45

Goed nieuws voor wie op zoek is naar een plaats om te vergaderen, te exposeren of te feesten want sinds kort kan je bij de stad Leuven ruimtes huren op vier nieuwe locaties in en rond de stad. Daarmee komt de teller op een totaal van zestig lokalen die particulieren en verenigingen via de stad kunnen huren. Wat dacht je een eigen expo in de silo’s aan de Molens van Orshoven, een vergadering in de Villa aan de Aa of een creatieve workshop in de Scheutsite? 

De nieuwe lokalen zijn verspreid over vier locaties en het aanbod is gevarieerd: zo kan je standaard vergaderlokalen huren, maar ook grotere zalen met een uitgeruste keuken, een kapel, exporuimtes, een atelier of een tuin.

“We zijn heel blij dat we de nieuwe ruimtes vanuit de stad kunnen aanbieden, want de vraag was groot”, reageert schepen van stadsgebouwen, Lalynn Wadera. “We willen Leuvenaars met de stadsgebouwen ruimte geven om elkaar te ontmoeten, om samen te creëren of om te vergaderen. De stadsgebouwen bieden daarvoor heel wat potentieel.”

Historische waarde
“Elke nieuwe locatie heeft een eigen karakter en zelfs historische waarde”, vult schepen Wadera aan. “Zo kan je sinds kort vergaderen of een workshop organiseren in het voormalige missiehuis de Scheut in Kessel-Lo, in maakleerplek aan de Molens van Orshoven en de Villa aan de Aa in de O.L.-Vrouwstaat. Voor exporuimtes kan je zelfs terecht in de unieke silo-kokers van maakleerplek.”

Op zaterdagen kan je vanaf nu ook gebruik maken van de vernieuwde refter in de Straatjesgang. Doorheen de week nemen de straatvegers hier hun intrek.

Gevarieerd aanbod
Naast deze nieuwe locaties heeft de stad nog heel wat ruimtes te huur in de tien al bestaande locaties. “De stad heeft een divers aanbod aan lokalen, zowel in het stadscentrum als in de deelgemeentes. Er is ruimte voor wie eenmalig een feest organiseert, maar even goed voor wie wekelijks wil vergaderen of repeteren. Iedereen die eenmalig of systematisch ruimte zoekt om mensen bij elkaar te brengen kan daarvoor terecht in onze stadsgebouwen”, weet schepen Wadera.

Eenvoudig aanvragen
Via de website van de stad kan je gemakkelijk de ruimte vinden die past bij jouw wensen. Op basis van enkele zoekcriteria, zoals de activiteit waarvoor de ruimte moet dienen, het aantal verwachte personen, de deelgemeente of de gewenste voorzieningen krijg je een overzicht van geschikte lokalen.

Nadien kan je een aanvraag indienen voor de zaal van jouw keuze. Medewerkers onderzoeken of deze beschikbaar is op het door jou gewenste tijdstip en bezorgen je in dat geval een definitieve bevestiging.  

De lokalen van de stad vind je op leuven.be/zaalverhuur
Voor de ruimtes van maakleerplek kan je terecht via hun eigen website.


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant