Nieuws

LOKAAL: Veel muziek en nog meer sfeer op Leuven Air

Team Vooruit

Tuesday 13

July 2021 16:54

De afwezigen hadden ongelijk, zoveel was wel duidelijk afgelopen weekend op de wei van Leuven Air. Blije gezichten, een voorzichtige danspas aan de tafel, de eerste festivalpintjes van het jaar, … na een hele periode binnen zitten deed dat extra veel deugd. Tel daarbij nog eens de toffe sfeer en de fijne muziek en het mag duidelijk zijn: Leuven Air is een schot in de roos.

“Afgelopen weekend vat het concept van Leuven Air helemaal samen”, zegt schepen Denise Vandevoort, “muzikaal was er voor elk wat wils; van de opzwepende jazzy rock van Absynthe Minded over de meezingbare popnummers van Milow tot het feestgeluid van Les Truttes. En het publiek is helemaal mee. Vooral de fijne sfeer die er hangt is echt wel fantastisch. We krijgen ook heel wat enthousiaste reacties op de inrichting en aankleding. ‘Dit voelt opnieuw als een echte festivalervaring’, kreeg ik mee van een bezoeker. En het doet deugd om het publiek uit de bol te zien gaan, al is het dan aan zijn of haar tafel. Het was voor mij alvast de eerste keer dat ik iemand luchtgitaar zag spelen op een paraplu.”

Komend weekend wordt qua programma nog diverser: op donderdag is er een gratis optreden van de Nederlandse sensatie Froukje, vrijdag klinken de klassieke klanken van het Ataneres Ensemble dat een moderne interpretatie brengt van Vivaldi’s Vier Seizoenen door Max Richter. Ook hier is de toegang gratis. Je koopt een ticket van vijf euro dat je terugkrijgt in digitale drankvouchers. Zaterdag staan de Franse pretletters van Les Negresses Vertes garant voor een zweterige avond vol feestmuziek.

Later op de maand komen ook nog Kool & the Gang, Gabriel Rios en een hele rist andere toppers langs. Het volledige programma vind je op www.leuvenair.be.


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant