Nieuws

LOKAAL: Leuven: Uitreiking certificaten YouthStart aan kanszoekende jongeren

Team Vooruit

Thursday 01

July 2021 12:30

Donderdag 1 juli 2021 — Zeventien jongeren die door omstandigheden moeilijker aansluiting vinden bij onderwijs en/of op de arbeidsmarkt mochten vandaag het YouthStart-certificaat van de Antwerp Managment School in ontvangst nemen. Ze behaalden dit na een intensief achtdaags traject, aangeboden door de stad Leuven. Tijdens de training lag de focus op de talenten en vaardigheden van deze jongeren. Van daaruit wakkerde YouthStart hun ondernemingszin aan en begeleidden de trainers hen naar een concreet plan om hun doelen te realiseren. Het is al de vierde keer dat deze training in Leuven georganiseerd werd. Met zeventien deelnemers is het meteen de meest succesvolle editie.

Een enthousiaste schepen van handel en werk Johan Geleyns noemt deze training een groot succes. “Dankzij onze samenwerking met Youthstart laten we jongeren weer aansluiting vinden bij de arbeidsmarkt. Ik zag de afgelopen weken de trainers echt inzetten op het verbinden van de talenten en interesses van de jongeren met de capaciteiten die ze nodig hebben om ook te slagen als zelfstandige of werknemer. Deze keer werkte de opleiding specifiek samen met het CLT en zette men extra in op de Nederlandse taal. Zo willen we alle nieuwkomers en anderstaligen extra activeren, want biedt de beste kansen op integratie", aldus schepen Geleyns.

Eigen pad uittekenen
“Ik ben blij dat deze jongeren hier in Leuven de ondersteuning kregen om te (her)ontdekken wat hen drijft en waar ze naartoe willen. Ze hebben hier een pad voor zichzelf kunnen uittekenen waarmee ze morgen aan de slag kunnen gaan. De ene zal een job willen zoeken, een andere zal misschien een opleiding willen volgen en nog een andere zal morgen de stap naar ondernemerschap zetten. Nu de wereld heropent, zien zij concrete plannen om hun dromen waar te maken. Dat is precies waar we in Leuven naartoe willen; toekomstkansen voor iedereen”, zegt schepen van economie en onderwijs Lalynn Wadera.

Veel talent en creativiteit
Philip Knaeps van YouthStart besluit: "Na meer dan 3 jaar actief te zijn bij YouthStart sta ik nog altijd te kijken hoeveel talent en creativiteit er aanwezig is bij onze kwetsbare jeugd. Als maatschappij is het onze plicht om hiermee aan de slag te gaan om ook hen een mooie toekomst te kunnen bieden".


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant