Nieuws

LOKAAL: Leuven – Solo Sterk staat alleenstaande ouders bij

Team Vooruit

Wednesday 29

September 2021 13:40

Vanaf zondag 3 oktober start Huis van het Kind Leuven met Solo Sterk, een maandelijks ontmoetingsmoment voor alleenstaande ouders en hun kinderen in de speelOdroom (Ravenstraat 69 in Leuven).  Elke eerste zondagvoormiddag van de maand kunnen alleenstaande mama’s en papa’s er van 10 tot 12 uur onder professionele begeleiding bijtanken. Zo wil Solo Sterk handvaten aanreiken aan ouders en kinderen om solo sterker te staan. Inschrijven kan via huisvanhetkindleuven.be/solo-sterk.

Kinderen opvoeden is niet altijd makkelijk, zeker niet wanneer je de leuke en moeilijke momenten niet kan delen met een partner. Tijdens de ontmoetingsmomenten van Solo Sterk staan ouders er even niet alleen voor. Ze kunnen ervaringen delen met andere ouders en waardevolle tips uitwisselen. Hun kinderen kunnen zich ondertussen uitleven in de speelplek, onder toezicht van enkele oppassers van de Gezinsbond.

Voor de zomer draaide Solo Sterk al proef. De sessies werden toen enthousiast onthaald door de ouders. Huis van het Kind Leuven en de Gezinsbond slaan daarom dit najaar opnieuw de handen in elkaar om dit initiatief verder te zetten.

“Eenoudergezinnen hebben het vaak moeilijker: er is niet altijd ‘back-up’, je kan zowel de lasten als de lusten van het ouderschap minder delen”, zegt schepen van zorg en welzijn Bieke Verlinden. “De samenleving is vaak erg gericht op tweeverdieners en dat maakt het leven voor een eenoudergezin niet altijd gemakkelijk. Deze ouders verdienen echt alle steun. Bovendien vielen het voorbije coronajaar de fysieke sociale netwerken voor ouders en hun kinderen grotendeels weg. Om alleenstaande ouders bij te staan en te laten weten dat ze er in Leuven zeker niet alleen voor staan, organiseren we Solo Sterk. Het kan deugd doen om met andere ouders in gelijkaardige situaties te praten en tips uit te wisselen om bepaalde uitdagingen positief aan te pakken, om je kortom gesteund te voelen”, zegt schepen Verlinden.

Alle data van Solo Sterk en inschrijvingsformulieren kan je vinden op huisvanhetkindleuven.be/solo-sterk.

Daarnaast kunnen eenoudergezinnen ook terecht bij andere initiatieven gericht op uitwisseling tussen ouders, zoals in de Leuvense speelplekken en andere oudergroepen. Een overzicht van dat aanbod vind je via www.huisvanhetkindleuven.be/agenda.


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant