Nieuws

LOKAAL: Pleegzorgstad Leuven ondersteunt zomeractie Pleegzorg Vlaanderen ‘Waar is Lilly?’

Team Vooruit

Tuesday 06

July 2021 15:02

Sinds 2018 engageert Pleegzorgstad Leuven zich om samen met Pleegzorg Vlaams-Brabant en Brussel gezinnen warm te maken voor pleegzorg. De stad draagt waar mogelijk het verhaal en het maatschappelijk belang van pleegzorg mee uit. Deze zomer ondersteunt Leuven de campagne ‘Waar is Lilly?’ van Pleegzorg Vlaanderen om nieuwe kandidaat-pleegouders te vinden. Op verschillende plaatsen in Leuven duiken tijdens de zomermaanden twee mysterieuze strandstoelen op, die nieuwsgierige voorbijgangers uitnodigen om meer te weten te komen over pleegzorg.  

Op verschillende locaties in de provincie Vlaams-Brabant duiken tijdens de zomervakantie twee mysterieuze, uitnodigende strandstoelen op. Ook in Leuven, aangezien de stad als eerste pleegzorggemeente van Vlaams-Brabant de campagne van harte ondersteunt. Op de twee strandstoelen, en op bijpassende bierviltjes en postkaartjes, lezen voorbijgangers enkel de geheimzinnige slogan ‘Waar is Lilly?’, gevolgd door een QR-code en de website waarislilly.be met de afbeelding van een klein meisje.

“We hopen dat door de natuurlijke nieuwsgierigheid en de knipoog naar ‘Waar is Wally’ mensen de QR-code zullen scannen of surfen naar onze website waarislilly.be”, vertelt Murielle Dumarey van Pleegzorg Vlaams-Brabant en Brussel. “Daar krijgen ze dan een spelletje te zien, waarbij ze op een overvol strand op zoek moeten naar het kleine meisje Lilly. Wanneer ze Lilly vinden en haar aanklikken, verdwijnen één voor één alle andere mensen van het strand, tot de kleine Lilly er uiteindelijk helemaal alleen staat. Een beklijvend beeld.” Daarop krijgen de bezoekers de vraag of zij het zien zitten om een pleeggezin te helpen zoeken voor Lilly. Wie geïnteresseerd is, kan onmiddellijk een infopakket over pleegzorg aanvragen.

Stad Leuven is enthousiast over de campagne en draagt zijn steentje bij. Zo plaatst ook de stad de strandstoelen op enkele originele locaties en zomeractiviteiten, zoals Leuven Air en de Museumspelstraat. “We hopen dat de strandstoelen voor heel wat mensen een eerste trigger kunnen zijn om over pleegzorg na te denken, het misschien in overweging te nemen om een pleeggezin te zijn voor een kind of jongere met nood aan een stabiele thuis”, zegt Bieke Verlinden, schepen van zorg en welzijn. “Pleegouders zijn van onschatbare waarde én heel hard nodig. Daarom willen we ook als stad doen wat we kunnen om pleegzorg bekender te maken en ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk kinderen, jongeren én volwassenen een warme, veilige thuis vinden om op te groeien”, aldus schepen Bieke Verlinden.

Deze zomer gaat Leuven samen met Pleegzorg Vlaams-Brabant en Brussel op zoek naar nieuwe kandidaat-pleegouders voor Lilly en nog heel veel anderen. Help jij ook mee? Vind 1 van de strandstoelen verspreid over Leuven of neem een kijkje op www.waarislilly.be.

 

 

 

Pleegzorgstad?

Als pleegzorgstad engageert de stad Leuven zich onder meer tot:

  • het  ter beschikking stellen van stadslokalen voor infoavonden;
  • het versterken van de communicatie over pleegzorg (vb. informatie verspreiden over infoavonden voor kandidaat-pleegouders, over ‘Leuven, pleegzorgstad’,...) via de communicatiekanalen van de stad en ermee verbonden vzw's;
  • het materieel van pleegouders (speelgoed, kleding, babymateriaal,..) te ondersteunen via de bestaande projecten Kirikou en de Leuvense Spelotheek;
  • minstens éénmaal per jaar samen te komen om de samenwerking te evalueren en gezamenlijke doelen en een jaarkalender vast te leggen voor het komende jaar.

 


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant