Nieuws

LOKAAL: Leuven – Leeszomer boordevol activiteiten op het Sint-Lambertusplein Heverlee

Team Vooruit

Monday 26

July 2021 10:45

Vanaf woensdag 28 juli opent een tijdelijke pop-up bib op het Sint-Lambertusplein in Heverlee: Bib op het Plein. Lezers en buurtbewoners kunnen hier tot half september hun reservaties afhalen. Naast deze tijdelijke afhaalbib komt er ook een leesterras en een uiteenlopend zomerprogramma vol leuke activiteiten.

Omdat de bib Leuven Heverlee van 26 juli tot midden september sluit voor renovatie, opent op woensdag 28 juli Bib op het Plein. “De buurtbewoners in Heverlee zullen hun bibliotheek geen minuut moeten missen tijdens de zomermaanden. Onze leden kunnen gratis reservaties plaatsen en deze ophalen in de afhaalbib. We organiseren daarbij een heleboel zomerse activiteiten voor jong en oud“, licht schepen Denise Vandevoort toe. “Alle activiteiten zijn gratis en inschrijven is niet nodig. En voor wie liever rustig geniet, is er altijd nog het gezellige leesterras met tijdschriften en strips. Het wordt een heerlijke leeszomer op het Sint-Lambertusplein!”

Zomerprogramma
De tijdelijke pop-up bib opent nu woensdag 28 juli om 14 uur, waarbij doorlopend hippe airbrushtattoo’s en een sappentrapper op het programma staan. “Op de sappentrapper kies je zelf de ingrediënten en trap je een eigen verse sapje bij elkaar. De openingsdag op zich loont dus zeker de moeite om eens een kijkje te komen nemen!”

Later deze zomer staat er nog heel wat leuks geprogrammeerd voor de jeugd: kamishibaiverhalen, een workshop acrobatie, je eigen stripverhaal maken of Afrikaanse spelletjes spelen. “Maar ook volwassenen zullen hun gading kunnen vinden”, vult Vandevoort aan. “Op de buurtboekenruil vernieuw je je boekenkast door boeken te ruilen met je buren. Of wat dacht je van een muzikaal verhaal voor het slapengaan? Kortom, er valt deze zomer heel wat te beleven met Bib op het Plein!”

Het uitgebreide programma staat op de website van de Bib. Volg ook de sociale media om op de hoogte te blijven.


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant