Nieuws

LOKAAL: Leuven – Hulpactie overstromingen

Team Vooruit

Tuesday 20

July 2021 16:19

Dinsdag 20 juli 2021 - De voorbije dagen zijn er heel wat hulpacties opgestart naar aanleiding van de enorme waterravage. Mensen moesten vluchten uit hun huizen of zijn deze zelfs kwijt. Over het hele land tonen mensen solidariteit en dat is hartverwarmend.

Wil jij ook je steentje bijdragen en de handen uit de mouwen steken?

  • De getroffen regio's hebben nu vooral helpende handen nodig om de komende weken ter plaatse bij te springen. Via het officiële platform van het Rode Kruis kan je je aanmelden als vrijwilliger, waarna je wordt uitgenodigd voor één van de vele opdrachten die in het gebied nodig zijn.

  • Veel jeugdbewegingen moesten noodgedwongen hun kamp aflasten en verloren ook veel materiaal door waterschade. Via de website "solidarité inondations" kan je op zoek naar een nieuwe kampplaats of zelf een locatie ter beschikking van een jeugdbeweging stellen, maar ook materiaal aanbieden.

  • Voorlopig wordt er vanuit het Rode Kruis en het Nationale Crisiscentrum opgeroepen om nog even te wachten met het inzamelen en opsturen van verschillende goederen naar de rampgebieden. De komende weken zal men de concrete hulpvragen in kaart brengen, waarna er eventueel ook specifieke inzamelacties zullen worden georganiseerd. Wanneer duidelijk wordt aan wat voor goederen mensen het meeste nood hebben, kan vervolgens opnieuw worden ingezameld. Voor dergelijke inzamelingsactie- en punten wacht je dus nog even best op een oproep van het Rode Kruis, ook wij blijven het opvolgen.

 


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant