Nieuws

LOKAAL: Leuven – Denise Vandevoort stopt eind dit jaar als schepen

Vooruit Lokaal

Tuesday 17

May 2022 10:22

Denise Vandevoort, Leuvens schepen van onder meer cultuur, toerisme en senioren, neemt eind dit jaar afscheid van de politiek en stopt als schepen. “Hoe graag ik het ook doe, al 19 jaar met ontzettend veel engagement, het is tijd voor mezelf, voor mijn familie en vrienden,” zegt Denise Vandevoort. Gemeenteraadslid Bert Cornillie volgt haar vanaf 2023 op als schepen.

Denise Vandevoort is sinds midden jaren 80 actief bezig met Leuvense politiek: eerst in een groep onafhankelijken, later als OCMW-raadslid. Ze is schepen sinds 2003 en was door de jaren heen onder meer bevoegd voor cultuur, sociale zaken, gelijke kansen, senioren, evenementen en toerisme. “Ik kan terugblikken op prachtige jaren, vol warme ontmoetingen met ontzettend veel mensen die zich op allerlei manieren inzetten voor Leuven”, vertelt Vandevoort. “Ik mocht dagelijks ondervinden hoe Leuven bruist, van het engagement, de goesting en de wil om samen aan onze stad te bouwen.”
In 2020 kreeg Vandevoort te horen dat ze borstkanker had. Daar is ze ondertussen van hersteld. “Maar de ziekte heeft me wel doen beseffen dat er meer is in het leven dan enkel werken, hoe
waardevol dat werk ook is”, zegt Vandevoort. “Ik ben 65 en vind het tijd voor mijn pensioen. Mijn engagement en liefde voor de stad blijven uiteraard, maar ik kijk er ook naar uit om meer tijd te
hebben voor ander engagement, voor familie, vrienden en genieten van grote en kleine dingen. En om eindelijk tijd te hebben om mijn zolder te verbouwen (lacht).”
Burgemeester Mohamed Ridouani heeft veel respect voor de beslissing van Vandevoort. “Denise is iemand die zich al bijna twintig jaar met volle overtuiging, warmte en goesting inzet voor de stad en vooral voor de Leuvenaars. Ze heeft nu beslist om met pensioen te gaan, een beslissing die ik enkel kan steunen. Ik zal Denise missen in het stadsbestuur, als schepen, en vooral als persoon. Ik hoop dat ze nog wat tijd vindt om af en toe eens af te spreken (lacht)”, aldus burgemeester Ridouani.
Bert Cornillie vervangt Vandevoort
Bert Cornillie, gemeenteraadslid voor Vooruit sinds 2019 en professor Spaanse Taalkunde aan KU Leuven, vervangt Vandevoort vanaf 2023 als schepen van cultuur, toerisme, evenementen, deeltijds kunstonderwijs en senioren. “Ik kijk er enorm naar uit”, zegt Cornillie. “Het zijn grote schoenen om te vullen. Denise heeft veel betekend voor het Leuvense cultuurbeleid en voor de talrijke organisaties die het culturele leven vorm en richting geven. De komende maanden ga ik de tijd nemen om me verder in te werken, om dan vlot te kunnen starten in 2023.”
“Met Bert Cornillie hebben we een waardige opvolger”, zegt burgemeester Ridouani. “Ik ken Bert als een geëngageerd gemeenteraadslid met impact, die hard werkt en zich constructief inzet voor de stad en haar inwoners. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij als schepen snel zijn draai zal vinden.”
Vandevoort neemt ook ontslag uit de gemeenteraad. Daar wordt ze opgevolgd door Hannes De Geest.

Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant