Nieuws

LOKAAL: Leuven – Binnenkort weer kermisplezier in Leuven

Team Vooruit

Wednesday 01

September 2021 13:30

Vrijdagavond 3 september gaat de bekende Leuvense septemberkermis van start. Tot en met woensdag 15 september is Leuven de kermishoofdstad van ons land. Dé place to be voor liefhebbers van schietkramen, botsauto’s en heerlijke kermissnacks.

Het officiële startschot wordt gegeven op vrijdag om 18.30 uur met de ontvangst van de kinderen op het stadhuis. Na een korte speech van schepen van evenementen Denise Vandevoort trekt om 19 uur een stoet met fanfare naar het Herbert Hooverplein. Daar wordt het lint doorgeknipt waarna de kermis echt kan losbarsten.

"Omwille van het WK wielrennen duurt de kermis dit jaar een week minder lang’, legt Denise Vandevoort uit. ‘Maar niet getreurd: er valt net zo veel te beleven als tijdens andere edities. Er zijn dit jaar maar liefst 66 attracties, waarvan 14 eetkramen. Blikvangers zijn de Rock & Roll en de Shaker. Nieuw is ook de grill-saloon die het gebaksalon vervangt. Wat uiteraard wel blijft is de verminderingsdag op 15 september. Iedereen moet immers de kans krijgen om van de kermis te genieten."

Het stadsbestuur besliste in juni al om dit jaar geen standgeld aan te rekenen. "De kermissector heeft het zwaar te verduren gekregen door covid. Bovendien is de septemberkermis nu een week korter. Met de kwijtschelding willen we de foornijveraars wat meer ademruimte geven. Leuven en kermis vormen een ijzersterke combinatie. Dat willen we zo houden", besluit Vandevoort.


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant