Nieuws

LOKAAL: Leuven: Bib Heverlee ‘kampeert’ op het plein

Team Vooruit

Friday 02

July 2021 11:10

De lokalen van de Bib Leuven Heverlee sluiten voor renovatiewerken van 26 juli tot 15 september. Vanaf woensdag 28 juli opent daarom een tijdelijke pop-up bib op het Sint-Lambertusplein: Bib op het Plein. Lezers en buurtbewoners kunnen er tot half september terecht voor het afhalen van hun reservaties, een resem leuke activiteiten én een gezellig leesterras.

De stad Leuven renoveert de bibliotheekruimtes in het oud-gemeentehuis van Heverlee. “We gaan de ruimte-indeling functioneler maken en meer gezellige leesplekken creëren. Er komt nieuw meubilair en een extra zelfcheckbalie die zal bijdragen tot een nog betere dienstverlening”, licht schepen Denise Vandevoort toe. ”Dat houdt ook in dat de lokalen van de Bib Leuven Heverlee vanaf maandag 26 juli gesloten zullen zijn voor het publiek. Maar geen nood, de bibliotheek gaat ‘kamperen’ op het Sint-Lambertusplein dat vlakbij ligt!”

Bib op het Plein
De buurtbewoners in Heverlee zullen hun bibliotheek dus geen minuut moeten missen tijdens de zomermaanden. Vanaf woensdag 28 juli vindt de Bib Leuven Heverlee een tijdelijk onderkomen in enkele kantoorcontainers op het Sint-Lambertusplein, onder de kerktoren. Daar zullen lezers hun gereserveerde materialen kunnen ophalen.

“Maar daar blijft het niet bij”, vult Vandevoort aan. “Er zullen ook een heleboel fijne activiteiten plaatsvinden: voorleessessies voor jong en oud, circusactiviteiten en creatieve workshop, boekenruilmomenten... En voor wie liever rustig geniet, is er altijd nog het gezellige leesterras met tijdschriften en strips om ter plekke te lezen. Het wordt dus een heerlijke leeszomer op het Sint-Lambertusplein in Heverlee. Iedereen van harte welkom!”


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant