Nieuws

LOKAAL: Alle Leuvenaars zijn uitgenodigd voor vaccinatie

Team Vooruit

Thursday 15

July 2021 10:45

De vaccinatiecampagne in Leuven blijft vlot lopen. Meer dan 70 procent van alle Leuvenaars kreeg al minstens één prik. Bij de 40-plussers is meer dan 90% minstens één keer gevaccineerd. Alle Leuvenaars die in aanmerking komen voor vaccinatie, zijn ondertussen uitgenodigd. “Het is belangrijk dat we die vaccinatiegraad zo hoog mogelijk krijgen, zeker nu de besmettingen in het hele land stijgen en de deltavariant de bovenhand neemt”, zegt burgemeester Mohamed Ridouani. “Laat je dus zo snel mogelijk vaccineren. Je beschermt er jezelf mee, en vooral ook de mensen rondom jou.”

De vaccinatiebereidheid bij de Leuvenaar is hoog. Bij de 40-plussers heeft al meer dan 90 procent zich minstens één keer laten vaccineren. Bij de twintigers en dertigers is dat meer dan 80 procent. Bij de 18- en 19-jarigen heeft meer dan 60 procent zich minstens één keer laten vaccineren. De helft van alle Leuvenaars is volledig gevaccineerd. Dat aantal zal de komende weken snel toenemen: duizenden Leuvenaars krijgen komende week hun tweede prik.

Leuvenaars tussen 12 en 15 jaar
Leuvenaars van 12 tot en met 15 jaar kunnen zich laten vaccineren met Pfizer, als ze dat willen en hun ouder(s) of voogd daarvoor toestemming geeft. De uitnodigingen zijn per brief verstuurd, maar het kan tot 10 dagen duren voor die door de post bedeeld worden. Geïnteresseerde tieners hoeven daar niet op te wachten. De ouder kan de uitnodiging terugvinden op www.myhealthviewer.be, onder de rubriek ‘uitnodigingen’. Daarmee kan je online een afspraak maken. Lukt dat niet, kan je gratis naar het informatiecentrum bellen op 0800 16 9 16 om de afspraak voor beide prikken vast te leggen. De tweede prik bij 12- tot 15-jarigen volgt drie weken na de eerste. Kreeg je eerder al een uitnodiging voor een vaccinatie met Pfizer, dan blijft de tweede prik behouden op 5 weken na de eerste, zoals de Vlaamse overheid bepaald heeft.

Alle informatie over vaccinatie, en specifiek bij 12- tot 15-jarigen en hoe de toestemming van de ouder(s) of voogd verloopt, vind je op https://www.laatjevaccineren.be/wie-waar-en-wanneer/12-15-jarigen.

Leuvense 16-plussers
De Leuvenaars van 16 en 17 jaar werden vorige week uitgenodigd voor een Pfizervaccin. Zij kunnen een afspraak maken via de brief, of via het informatiecentrum (0800 16 9 16).

Leuvense 18-plussers die nog niet gevaccineerd zijn en graag Johnson & Johnson willen, kunnen daarvoor een afspraak maken via 0800 16 9 16. Wie al een afspraak had voor een Modernavaccin mag bellen om dit te wijzigen naar eentje van Johnson & Johnson, waarvan je maar één prik nodig hebt. Er zijn elke weekdag vaccinatiemomenten met Johnson & Johnson. Ook voor Moderna zijn nog vrije momenten.

Wie zich graag wil laten vaccineren, maar geen gepast moment vindt in het afsprakensysteem voor de eerste en/of tweede prik, mag naar het informatiecentrum bellen.

Vragen?
Bij het corona-informatiecentrum van de stad ([email protected] of 0800 16 9 16) en op www.laatjevaccineren.be, de website van de Vlaamse overheid, kan je terecht voor vragen en meer informatie.


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant