Nieuws

LOKAAL: Lenteschoonmaak in Tienen 2022

Vooruit Lokaal

Monday 21

March 2022 09:08

Voor de Lentenschoonmaak 2022 trekken in Vlaanderen honderden mensen de straat op om zwerfafval op te ruimen. Ook Vooruit Tienen was van de partij.

“De buit was niet min,” zegt Kjell Coel voorzitter van Vooruit. “Met een 7-tal vrijwilligers raapten we toch een 3 -tal goedgevulde vuilzakken op, op een erg kleine oppervlakte. Vooral blikjes en heel veel sigaretten peuken, maar ook een kindertutjes en kapstokken .

Het is triestig dat zo’n acties nodig zijn. Eigenlijk is het simpel: ruim je afval op, het hoort niet thuis in de natuur.”

Vooruit Tienen maakt zo de straten en pleinen afvalvrij en geeft een duidelijk signaal: in onze gemeente is geen plaats voor zwerfafval! We waren heel erg tevreden met de opkomst, een duidelijk signaal dat men wakker ligt van deze problematiek.

Vooruit Tienen betreurt dat deze acties nog steeds broodnodig zijn. Vervuilers moeten getraceerd en beboet worden. Wat ons betreft mogen ze sluikstorters echt streng straffen. Want het is met gemeenschapsgeld dat de overheid het sluikstort opruimen. Geld dat beter ergens anders aan besteed zou worden.


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant