Nieuws

Laurent deelt zijn vaccinatievreugde: "We zijn tot meer in staat dan we denken"

Team Vooruit

Wednesday 23

June 2021 08:23

Elke week deelt iemand zijn of haar vaccinatievreugde om samen uit te kijken naar het mooie leven na corona. Zo ook Laurent Vandensande: "Ik had bijna tranen in de ogen, toen ik eindelijk m’n beste vriend eens kon vastpakken.”

Laurent (44 jaar) werkte in een vorig leven als sportjournalist en is nu sinds enkele jaren actief in de communicatiesector: “Ik schrijf graag en als ik dat kan combineren met sociaal engagement, is dat helemaal top.” 

Net als vele anderen, werkt Laurent momenteel thuis. Dat heeft ook voordelen. “Mijn twee dochters studeren momenteel in huis en werken erg zelfstandig. Door het thuiswerken kan ik aanwezig zijn en ben ik er om net dat tikkeltje extra comfort te bieden tijdens hun examenperiode”, zegt Laurent. 

Corona bracht mensen opnieuw dichter bij elkaar

“Corona heeft ons allemaal aangetast. De eerste weken lockdown waren een schok voor de samenleving. Er was één gevaar dat we allemaal deelden.” 

Voor Laurent kwam daar ook iets waardevols uit: “Het mooie is dat het mensen dichter bij elkaar heeft gebracht, een gemeenschap hechter maakt. Elk gesprek in onze straat was waardevol, omdat je écht letterlijk stilstond bij wat er gebeurde. Onze buren hielpen elkaar nog meer dan anders. Het bracht ons ook als gezin dichter bij elkaar.”  

Het zou echt jammer zijn als we ons weer te snel verliezen in het helse ritme van elke dag

Corona plaatste ons met de rug tegen de muur. “En dan zie je dat we tot veel meer in staat zijn dan we denken”, zegt Laurent. “We hebben dit allemaal samen gedaan. Vaak wordt gezegd dat België niet werkt. Afgelopen jaar hebben we mooi het tegendeel bewezen. Kijk ook naar de vaccinatiecampagne. We hebben echt iets groots neergezet. Ik heb nooit getwijfeld aan het feit dat we het allemaal geregeld zouden krijgen.”

Nood aan lichamelijk contact

Dankzij QVAX liet Laurent onlangs zijn eerste vaccin zetten. Daar is hij meer dan blij mee: “In het vaccinatiecentrum heerste bijna een festivalsfeer. Medewerkers, vrijwilligers, … Iedereen was vrolijk. Heerlijk. Ook mijn vrouw kwam recent aan de beurt via QVAX.” 

Het mooie is dat het mensen dichter bij elkaar heeft gebracht, een gemeenschap hechter maakt

Dat eerste vaccin zorgde ook voor emoties. “We komen van heel ver, en dat beseffen deed me wat. Zo had ik bijna tranen in de ogen toen ik eindelijk m’n beste vriend weer kon vastpakken. Op dat moment besef je eens te meer dat lichamelijk contact nodig is om iemand te tonen hoe graag je hem of haar ziet. Maar het spreekt voor zich dat we daar voorlopig nog erg bewust mee moeten omgaan”, zegt Laurent.

Een nieuwe manier van leven

Laurent hoopt dat we niet te snel terugvallen in oude gewoontes: “Het is een beetje een open deur intrappen, maar het zou echt jammer zijn als we ons weer te snel verliezen in het helse ritme van elke dag. Maar goed, ik besef dat dat niet makkelijk wordt.”

We hebben dit allemaal samen gedaan. Vaak wordt gezegd dat België niet werkt. Afgelopen jaar hebben we mooi het tegendeel bewezen

Tot slot, waar kijkt Laurent het meeste naar uit? “De komende vakantie met mijn vrouw en kinderen. Echt fysiek er tussenuit gaan, en proberen alles uit te zetten. Hoewel de kinderen nog een PCR-test zullen moeten ondergaan, ben ik vooral heel blij met het coronapaspoort binnen de Europese Unie. Deze zomer wordt in elk geval anders dan de vorige.”

 

 


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant