Nieuws

LOKAAL: Kwetsbare gezinnen kunnen zelftests gratis krijgen

Ronny Wolfcarius

Monday 24

January 2022 20:22

De stad Halle organiseerde een groepsaankoop zodat er met Vlaams overheidsgeld zoveel mogelijk sneltesten gekocht konden worden door de scholen.  Schepen Peggy Massien vroeg dit uit te breiden voor het OCMW, zodat kwetsbare gezinnen ook goedkoop aan een zelftest geraken en sommigen het zelfs gratis kunnen bekomen.

Wie het financieel moeilijk heeft kan aan een voordelig tarief sneltesten kopen met de hulp van de stad Halle. “Mensen met een verhoogde tegemoetkoming in de ziekteverzekering kunnen bij de apotheek vier zelftests per twee weken per gezinslid kopen voor 1 euro per stuk”, klinkt het. “Gezinnen die in begeleiding zijn bij onze sociale dienst, hebben geen enkele financiële marge. Daarom bieden we die gezinnen gratis zelftesten aan via hun maatschappelijk werker.”

De nadruk wordt er wel op gelegd dat een zelftest niet definitief is en dat wanneer men positief test men nog altijd een officiële PCR-test moet laten uitvoeren.  Bij blijvende symptomen, maar toch een negatief resultaat bij de zelftest, wordt er ook aangeraden een PCR-test te laten doen.


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Ronny Wolfcarius

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant