Nieuws

LOKAAL: Kwalitatieve Essense kinderopvanginitiatieven

Helmut Jaspers

Bediende

Friday 09

December 2022 20:38

Je kon er in november niet omheen: de negatieve nieuwsberichten rond de kwaliteit in enkele crèches in Vlaanderen. Tijdens de gemeenteraad van november informeerde gemeenteraadslid Jokke Hennekam bij schepen voor kinderopvang Arno Aerden (Vooruit) of er in Essen problemen gekend zijn.

Schepen Arno Aerden haalde aan dat het in de eerste plaats jammer was dat de negatieve nieuwsberichten helaas ook afstralen op de medewerkers van crèches en onthaalouders. Het probleem is de onderfinanciering van de sector door de Vlaamse Overheid. In een groepsopvang in Vlaanderen staat een begeleider in voor 9 (!) kinderen. In Nederland is dat één begeleider per 3 à 4 kinderen (afhankelijke van de leeftijd van de kinderen).

Wat betreft controles van kinderopvanginitiatieven wist Arno te vertellen dat de zorginspectie regelmatig (in principe om de 2 jaar) controles uitvoert. De inspectieverslagen kunnen via de bij die instantie worden opgevraagd. Binnenkort zullen de recente inspectieverslagen online terug te vinden zijn. Op dit ogenblik heeft het gemeentebestuur geen weet van klachten over kinderopvanginitiatieven in Essen.

In Essen zijn er veel mensen actief in kinderopvanginitiatieven of als onthaalouder. Zij doen dit met hart en ziel. Het is dan ook jammer dat zij nu onterecht negatief in de pers komen. “Een kwaliteitsvolle kinderopvang is cruciaal voor de verdere ontwikkeling van onze kinderen. Dat besef ik als papa van een peuter én als schepen voor kinderopvang maar al te goed,” besloot Aerden.


Ga naar Helmut Jaspers
Over de Auteur

Helmut Jaspers

Bediende

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant