West vlaanderen

Opvolger 9

01

Over mij

fb.png

 

2024 wordt een keerpunt.

Gewone dingen lijken onmogelijk geworden:
een eigen huis kopen,
een betaalbare crèche,
een leerkracht voor uw kinderen, of gewoon...
een job met een deftig loon, om af en toe iets plezants te doen.

 

Waarom ben je in de politiek gestapt?

Ik stapte in de politiek om een steen in de rivier te verleggen, omdat ik vind dat iedereen die het kan engagement moet opnemen voor zij die minder kansen krijgen.

 

Waarom Vooruit?

Een samenleving functioneert maar indien de inkomens- en vermogensongelijkheid niet onbeperkt is. Er moeten solidariteitsmechanismen ingebouwd zijn, die zorgen dat iedereen gelijke kansen op geluk krijgt, ook zij die van bij de geboorte aan de schaduwkant stonden.

 

Twee thema's waar ik belang aan hecht: 

Klimaat

De klimaatverandering is een van de grootste uitdagingen van onze generatie. Terwijl de tijd verder tikt, lukt het de politiek maar niet om alle neuzen in dezelfde richting te krijgen. Hierdoor staat Vlaanderen al jaren stil. En de Vlaming betaalt de factuur.


Het is écht tijd om die stilstand te doorbreken. Alleen als we iedereen meekrijgen, kunnen we onze planeet redden. Daarvoor hebben we ambitieuze én collectieve maatregelen nodig in plaats van alle verantwoordelijkheid bij het individu te leggen. Door te investeren in hernieuwbare energie, die betaalbaar is voor iedereen. En door onze woningen collectief te renoveren, zodat de netbeheerder de factuur voorschiet.

 

Wonen

Dingen die vroeger heel gewoon waren, worden steeds moeilijker. Een eigen huis of appartement kopen of huren lukt bijna niet meer zonder de hulp van je ouders. Voor ons is het duidelijk: iedereen heeft recht op een betaalbare woning. Met lagere registratierechten en lagere notariskosten bij aankoop van je eerste woning. Door de huurwaarborg te verlagen van 3 naar 2 maanden. En door een opkoopbescherming zodat investeerders in populaire buurten voorrang moeten geven aan huurders. Daarnaast moeten we de komende jaren werk maken van 115.000 extra sociale woningen. Voor een betaalbare woning voor iedereen.

 

Wij weigeren ons neer te leggen bij stilstand en achteruitgang.
Daarom moet 2024 het jaar worden waarin we de dingen weer in beweging brengen. Het jaar waarin we uw koopkracht, uw gezondheid en het onderwijs van onze kinderen vooruit helpen.

 

Jij en niemand anders kiest straks hoe de toekomst er zal uitzien.
En die keuze is heel simpel.

Het is Vooruit.
Of het is achteruit.
Kies maar.

West vlaanderen

Opvolger 9